Çankaya’da 3 kritik dosya

Çankaya’da 3 kritik dosya

Başbakan Yıldırım, IKBY lideri Mesud Barzani’yi Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Kritik görüşmede masada, Kerkük petrolleri, PKK ile mücadele ve Musul operasyonundaki son durum vardı.

Irak ve Suriye’de kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçte Türkiye’ye gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldi.
Önceki gün Türkiye’ye gelen ve ilk olarak İstanbul’daki Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen Mesud Barzani dün de Ankara’da Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım’ın konuğu oldu. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede yine gündemde oldukça önemli konular vardı. Masadaki ilk madde terörle mücadele oldu. Görüşmede, Musul’da sürdürülen IŞİD karşıtı koalisyon faaliyetleri ve Sincar’daki PKK varlığı ele alındı.

Bir diğer konu başlığı da enerji alanındaki işbirliği oldu. Türkiye ve IKBY arasında bölgede üretilen petrolün çıkarılması uluslararası pazarlara ulaştırılması konusunda uzun süreli bir anlaşma imzalamıştı. Ancak geçtiğimiz hafta İran’a giden Irak merkezi hükümeti de Kerkük petrollerinin ihracı ve petrol boru hattı inşası konusunda uzlaşmıştı. Ankara’daki görüşmelerde bu konuda ele alındı ve tüm alternatifler masaya yatırıldı.

IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin dünkü Ankara’daki ilk teması ise HDP’li siyasiler ile oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi eski  Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’la bir araya gelen Barzani’nin gündeminde çözüm süreci ve tutuklu HDP’liler vardı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından konuşan Ahmet Türk, görüşmede Barzani’nin  HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini ve çözüm sürecinin yeniden başlatılması gerektiğini  düşündüğünü, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede de gündeme getirdiğini bilgisini verdi. -ANKARA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN