Bedelli askerlik 28 gün kalktı mı? Bedelli askerlik kaç gün oldu? AK Parti'den açıklama

Bedelli askerlik 28 gün kalktı mı? Bedelli askerlik kaç gün oldu? AK Parti'den açıklama

Bedelli askerlik 28 gün kalktı mı? Bedelli askerlikte kaç gün eğitim alınacak? Bedelli askerlikte son dakika açıklaması AK Parti'den geldi. Bedellide 28 günlük eğitim süresinin düşürüldüğü açıklandı. AK Parti Gurup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan son dakika açıklamalarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Bedelli askerlikte 28 gün kalktı mı? Bedelli askerlik kaç gün oldu? Son dakika AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, merak edilen bu soruların yanıtını açıkladı. AK Partili Muş'un yapmış olduğu açıklamalara göre, bedelli askerlikte gün sayısının 28'den 21'e düşürüleceğini açıkladı.

BEDELLİ ASKERLİK 21 GÜN OLUYOR

Bedelli askerlikte gün sayısı 21'e düşüyor.  Bedelli askerlik ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşulacak bedelli askerlik kararı hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Bedelli askerlik gün sayısı 28'den 21'e düşürüleceği, AK Partili Mehmet Muş tarafından açıklandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik teklifine ilişkin, "28 günlük temel askerlik ile ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte. Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona bir öneride bulunacağız. 28 günlük temel askerlik eğitimi yerine 21 günlük temel askerlik görevinin ifa edilmesi ile beraber tüm vatandaşlarımız bu hizmetten yararlanmış olacak ve temel askerlik görevini yerine getirmiş sayılacaklardır" diye konuştu.

BEDELLLİ ASKERLİK TEKLİFİ MECLİS'E SUNULDU

AK Partili Muş, bedelli askerliğin de içinde bulunduğu torba kanunu TBMM Başkanlığı'na sunduktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik düzenlemesini içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Basın kapısı önünde düzenlediği basın toplantısında bedelli askerlik düzenlemesini de içeren 18 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na verdiklerini açıkladı.

Mehmet Muş, kanun teklifinde bulunan bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin şunları söyledi:
"Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu teklif içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenleme bulunmaktadır. Teklifteki rakamları teyit etmek istiyorum. 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanabileceklerdir. 1993'lüler de dahil. Bedel 15 bin lira ve en genç yaş 25.

Engelli olup da askere elverişsiz olanlar da bu bedeli ödemek şartıyla, yararlanabileceklerdir. Sadece 28 gün temel askerlik eğitimine tabi olmayacaklardır.

Yurt dışında olanlar ise 2 bin Avroluk bedel söz konusu. Onlar uzaktan eğitimle temel askerlik eğitimini almış olacaklardır. 28 gün ile ilgili herhangi bir düzenleme olmayacaktır.

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunu yerine getirecektir. Kamu ya da özel sektörde çalışanlar bu kanun kapsamında değerlendirilecek ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. 1 Ocak 1994'lüler dahil değil. ‘2 Ocak' ta bir gün’ denilir, bunun sonu yok. Bir noktada kesmek durumundasınız. Teklif yürürlüğe girdiği günden itibaren 3 ay içinde başvurabilirler. Şu anda silahaltında olanlar tekliften yararlanamıyorlar."

'KATILIMIN GEÇMİŞ DÖNEMLERİN ÜSTÜNDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Mehmet Muş, geçmiş dönemde yapılan bedelli askerlik düzenlemesinden daha fazla katılım olacağını öngördüklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bundan önce yapılan düzenlenme 200 bin kişi müracaat etti. Daha fazla rakamın müracaat etmesini beklemekteyim. 1 milyon 324 bin civarında kişiyi ilgilendiren düzenlemedir. Katılımı hep beraber göreceğiz ama geçmiş dönemlerdeki katılımın daha üstünde olacağını düşünmekteyim. Elde edilecek gelir Hazine Bakanlığına aktarılacak. Savunma Sanayi, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçları konusunda değerlendirilebilir. Geliri Cumhurbaşkanı yetki vermek suretiyle ilgili alanlara aktarılması söz konusu olacaktır."

Mehmet Muş şunları söyledi:

Teklifimizi Meclis Başkanlığımıza teslim etmiş bulunmaktayız. Teklif içerisinde bedelli askerlikle ilgili düzenleme bulunmaktadır.

31 ARALIK 1993 ÖNCESİ

Basında da bazı detaylar yazıldı. Ben rakamları teyit etmek istiyorum. 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanabileceklerdir. Bedel 15 bin lira, yaş olarak da 25.

ENGELLİ VATANDAŞLAR

Engelli olup da askere elverişsiz olanlar da bu teklifle beraber askerlik görevini ifa etmiş sayılacaklardır. Bunlar tabi 28 gün temel askerliğe tabii olmayacaklar. Diğer bütün bu teklif kapsamında istifa edecek olanlar 28 günlük temel askerlik eğitimine tabii olacaklardır.

YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLAR

Yurtdışında yerleşik olan vatandaşlarımız için 2000 euro'luk bedel söz konusu. Fakat onlar uzaktan eğitimle temel askerlik eğitimini almış olacaklardır.

28 GÜN DEĞİŞMİYOR

(28 günle ilgili düzenleme olacak mı?) Teklifte 28 gündür. Bununla alakalı herhangi bir düzenleme olmayacaktır. 28 gün temel askerlik eğitimi talep edilmektedir.

ÜCRETSİZ İZİNLİ SAYILACAKLAR

Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek. Ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. Yani iş akitleri fesih olmayacaktır. 28 günlük temel askerlik eğitimini yerine getirebileceklerdir.

1.3 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Bundan önceki düzenlemede 200 bin kişinin müracaat ettiğini görüyoruz. Daha fazla rakamı beklemekteyim. Şu an için 1 milyon 324 bin civarında kişiyi ilgilendirmektedir düzenleme. Geçmiş dönemdeki katılımın çok çok daha üzerinde olacağını düşünüyorum.

Askerlik hizmetine başlamamış olanlar başvurabilecek. Başlamış olanlar zaten bir süreç içerisinde.

(1 Ocak 1994'lüler dahil mi?) 1 Ocak'ı koyarsınız, 2 Ocak bir gün der. Dolayısıyla bir noktada kesilmesi gerekiyor. 1 Ocak 94 veya 95 gibi uzatma yapılmayacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN