Böyle giderse yeni salgın kapıda! Havaların ısınmasıyla artmaya başladı: Acil önlem alınmazsa…

Böyle giderse yeni salgın kapıda! Havaların ısınmasıyla artmaya başladı: Acil önlem alınmazsa…

Sıcaklıkların beklenenin üzerinde görülmesi uzmanları da harekete geçirdi. Yeni salgın hastalık sinyalleri gelmeye başlarken uzmanlar acil önlem uyarısında bulundu. Böyle giderse…

Geçmişten günümüze salgın hastalıklar görülürken 2024 yılı için yeni salgın hastalık uyarısı yapıldı. Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, artan sıcaklıkları işaret ederek sinek popülasyonunun da arttığını söyledi. Konunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayan Taşova, göz ardı edilmesi durumunda salgın hastalıkların gün yüzüne çıkabileceğini vurguladı. İşte tüm detaylar…

SİNEKLER ÇOĞALDIKÇA ÇOĞALIYOR

Havaların ısınmasıyla birlikte sinek popülasyonunda artış yaşandığını dile getiren Taşova, özellikle sivrisinekler nedeniyle vatandaşların perişan olduğunu vurguladı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Sivrisinekler çeşitli mikropların taşıyıcısıdır. Havaların ısınmasıyla birlikte sinek popülasyonun arttığını gözlemliyoruz. Özellikle deprem bölgesinde salgın hastalıklara yol açabilir. Bu konuya ciddiyetle ve sistematik olarak eğilmek gerekiyor. Zamanında yapılan müdahaleler önemlidir. Örneğin Larva dönemini kaçırmadan belediyelerimiz ve Sağlık Bakanlığımız ortaklaşa çalışmalarla önlem alabilir” sözlerini dile getirdi.

sivrisinek.jpg

SALGIN HASTALIK SİNYALİ VERDİ

Sinekler nedeniyle geceleri uyuyamadığını dile getiren Fatma Keser, sıcaklıkların artması ile birlikte hemen sineklerin gün yüzüne çıktığını söyledi. Her yıl aynı şeyin yaşandığını belirten Keser, “Bence böyle giderse salgın kapıda. Bu konuda belediyeleri, sağlık bakanlığını ve diğer tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Adana’da daha önce insanlar sivrisinek çokluğundan dolayı sıtmadan ölüyormuş, yine aynı şeyler mi olmalı önlem almak için” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN