Bu marka maden suyu içenler dikkat! İsviçre Federal Gıda Güvenliği Dairesi duyurdu: Tüm ülkede satışları durduruldu

Bu marka maden suyu içenler dikkat! İsviçre Federal Gıda Güvenliği Dairesi duyurdu: Tüm ülkede satışları durduruldu

Havaların ısınmasıyla birlikte soğuk içecek tüketimi hızla artmış durumda. Bu içeceklerin başında ise maden suları gelmekte. Türkiye'de de sıklıkla tüketilen maden suları ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Bu marka maden suyu içenler dikkat! İsviçre Federal Gıda Güvenliği Dairesi son dakika olarak duyurdu. Aşırı seviyede bor tespit edildi. Tüm ülkede satışı durduruldu! İşte detaylar haberimizde...

Türkiye'de sıklıkla tüketilen soda markalarının başında gelen Beypazarı markası hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi son dakika olarak duyurdu. Beypazarı marka sodalarda aşırı seviyede bor tespit edildiğini bildirildi ve ülkede maden suları satıştan geri çekildi.

BU MARKA MADEN SUYU İÇENLER DİKKAT! SAĞLIĞINIZ BÜYÜK TEHLİKEDE

İsviçre Federal Gıda Güvenliği Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Beypazarı maden sularının tüketiminin sağlık riski oluşturduğu belirtildi. Sodanın İsviçre'deki dağıtımcısı BAK-SAN GmbH'nin ürünü derhal satıştan çektiği ve geri çağırma işlemlerini başlattığı bildirildi.

yeni-proje-2024-04-17t114836-978.jpg

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi tarafından yapılan açıklamada yüksek seviyede borun fetal gelişimi ve doğurganlığı etkilediğinin düşünüldüğü ifade edildi.

YETKİLİLERDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Ortaya atılan iddialar sonrası Beypazarı yetkilikerinden ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İsviçre’de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bununsa sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Öyle ki bugün sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviye gıdaları tüketiyor. Kemik erimesini durdurmak için her bir kapsülünde 3mg bor olan takviye gıdalar var. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak belirlerken, AB üye ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5. Amerika’dan Avustralya’ya, Hollanda’dan Belçika’ya pek çok ülkeye ürün gönderen bir marka olarak İsviçre’ye de 7 yıldır ürünlerimizi gönderiyoruz."

yeni-proje-2024-04-17t114850-222.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN