Bursa Osmangazi’de su kesintisi! BUSKİ su kesintisi sorgulama 18 Ekim

Bursa Osmangazi’de su kesintisi! BUSKİ su kesintisi sorgulama 18 Ekim

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde su kesintisi yapılacağı açıklandı. BUSKİ su kesintisi sorgulama ekranını ve kesinti hakkındaki detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde su kesintisi yapılacak. BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar çerçevesinde Soğanlı Mahallesi Ormanlar Yolu Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Osmangazi Caddesi, Zambak Sokak, Lale Sokak ve civarında 19 Ekim-19 Kasım 2018 tarihleri ve 08:00-17:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.

BUSKİ SU KESİNTİSİ SORGULAMA İÇİNT TIKLAYINIZ

BUSKİ'DEN KURŞUNLU'YA 38 MİLYON TL'LİK YATIRIM 

Gerçekleştirdiği altyapı projeleri ile Bursa'nın altyapısına damgasını vuran BUSKİ Genel Müdürlüğü Bursa’nın geleceğe daha sağlıklı bir şekilde taşınması hedefiyle gerçekleştiği yatırımlarına devam ediyor.

Bu yatırımların başında gelen Atıksu Arıtma Tesisleri, bulunduğu bölgedeki evsel atıkların bertarafında önemli rol oynuyor.

Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi ile yer altına milyonlarca liralık yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, 38 milyon TL harcanarak yaptırılan Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Milletvekili Zafer Işık ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Bürokratları'nın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Mustafakemalpaşa, Mudanya, Küçükkumla ve Kurşunlu’daki atıksu arıtma tesisleri için 201 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını, Gemlik ve Nilüfer için de 110 milyon TL harcamayı planladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Doğu arıtma ve çamur yakma tesisleri hariç, atık suların arıtılması yönünde yaptığımız tesislere toplam 311 milyon TL ayırdık. Bu alandaki tüm hazırlıklarımızı tamamladığımızda, daha temiz bir Gemlik daha temiz bir Bursa ile karşılaşacağız” dedi.

Başkan Aktaş, geçen hafta hizmete giren Mudanya Atıksu Arıtma Tesisleri’nin ardından Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisleri’ni de faaliyete geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Gemsaz, Engürücük, Gençali, Kumsaz ve Kurşunlu mahallelerinin atık sularını arıtacak tesisin Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlayacak şekilde planlandığını kaydeden Başkan Aktaş, “19 bin 220 metrekarelik alana kurulu tesisimizde, 728 metre uzunluğa ve 40 metre derinliğe sahip deniz deşarjı hattı bulunuyor. Çevreyi kirleten atık sular, bu hat vasıtasıyla, temizlenerek Marmara Denizi’ne deşarj ediliyor. Günlük yaklaşık 5000 metreküp kapasitesi olan tesisimiz, 30 bin kişilik nüfusa hitap ediyor” diye konuştu

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış töreninin ardından tesisleri gezen Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, arıtmadan çıkan suyun kalitesini de bizzat yerinde gözlemledi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN