Çanakkale'de taşımalı eğitime kar engeli

Çanakkale'de taşımalı eğitime kar engeli

Çanakkale kar tatili sonrasında vatandaşlar 20 aralık günüde okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Hava durumu ve okullara kar tatili ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde.

Alınan bilgiye göre, ilçede gece yarısından bu yana etkili olan kar yağışı özellikle dağ köylerinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

İlyasköy, Kocaveli, Karaömerler, Yeniceköy, Beyçayır, Dumanlı, Kızıldam, Kocabaşlar, Çamyur, Güreci, Çavuşköy ve Alpagut köylerinden taşımalı eğitim için ilçeye gelen 279 öğrenci, servislerdeki aksama nedeniyle okullarına gidemedi.

Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aydın Şafak Kılıçaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle okullarına gidemeyen taşımalı eğitim öğrencilerinin bir gün izinli sayılacağını söyledi.

Yağışın dağ köylerini etkilediğini belirten Kılıçaslan, diğer köylerden gelen öğrencileri de ikametlerine erken gönderdiklerini kaydetti.

18-12/19/anakkale-kar-tatili.jpg

TEKİRDAĞ’DA EĞİTİME 2 GÜN ARA

Tekirdağ il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildi. Karar gereği hamilelerle engelliler de idari izinli sayılacak. Tekirdağ’ın Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar kalınlığı Malkara ilçe merkezinde 3, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye kadar ulaştı. Kar nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar olurken Malkara Belediyesi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde ekiplerin hazır beklediğini, yeterince araç, tuz ve kum bulunduğunu belirterek, “Kriz masamız 24 saat çalışıyor. Karayollarına da destek verebiliriz. Bazı mahalle yollarımızı şu anda açma çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

EDİRNE’NİN İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Edirne’nin Keşan ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim kurumları ve kreşlerin yarın tatil edildiği belirtildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Edirne’de olumsuz hava şartları nedeniyle İpsala ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, Uzunköprü ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bugün ara verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN