Cinderes için eller tetikte

Cinderes için eller tetikte

Zeytin Dalı Harekatı’nda sınır hattındaki stratejik tepe ve köyleri bir bir temizleyen TSK şimdi de Afrin’in kapısı konumundaki Cinderes’e harekat için hazırlanıyor. Bölgeye 3 bini aşkın JÖH ve PÖH sevk edilirken, Cinderes’e girmek için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildiriliyor.

36’ncı gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nda kritik bir aşamaya geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Tüm stratejik tepeler tutuldu. Artık daha hızlı ilerlenecek. Afrin’i kuşatılmasına başlanacak” açıklamalarının ardından gözler yeniden bölgeye çevrildi. Afrin harekatının en kritik noktalarından olan Batı Cephesi’nde ‘yeni aşama’ için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Afrin’e açılan yol üzerindeki kritik Cinderes ilçesini YPG’den ele geçirmek üzere eller tetikte. Tüm Türkiye’den şehir çatışmalarında uzmanlaşmış Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri ile korucuların sevkiyatı dün de devam etti. Yeni sevk edilen özel birlikler ile zırhlı araçlar Islahiye’de daha önce Suriyeli mültecilerin kaldığı ancak askeri üsse çevrilen 2. AFAD Kampı’na yerleştirildi. İki gündür bölgeye giden birliklerin de yarından itibaren Afrin  kırsalına sevkiyatının yapılması bekleniyor. Kampta dün Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor’un katıldığı bir de tören düzenlendi. 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, çoğunluğu gönüllü olarak bölgeye giden asker, polis ve korucuları selamlayarak başladığı konuşmasında, çok önemli bir harekâtı hep birlikte icra edeceklerini ifade etti. 80 milyonun duasının ve desteğinin arkalarında olduğunu dile getiren Orgeneral Temel, şöyle konuştu: “Hedefimiz tamamen teröristlerdir, PKK’lı, PYD’li, DEAŞ’lı teröristlerdir; bölge halkı tamamen dostumuzdur, kardeşimizdir. Hedefimiz, tekrar ediyorum, teröristlerdir. Harekâtı icra ederken terörist durumu, hava ve arazi şartlarına dikkat edelim. Harekâtı, emniyeti ve sürat dengesini kollayarak sürdürüyoruz. Vazife sırasında görev alanında birtakım zorluklarla karşılaşacağız. Arazi ve hava şartına tahammül edeceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından törende komando marşı okundu, meskûn mahal operasyonuna katılacak olan birlikler hep birlikte dua etti. Protokol üyeleri ile birlikte dua eden birlikler için daha sonra 2 koç kurban olarak kesildi. Buradaki törenin tamamlanmasının ardından protokol üyeleri ile birlikler, merkezdeki alanda hep birlikte cuma namazı kıldı.

Meskûn mahal operasyonu için Gaziantep’te toplanan JÖH ve PÖH timleri ile güvenlik korucularının yarından itibaren Afrin kırsalına intikallerinin başlayacağı bildirildi. Gruplar halinde farklı noktalara sevk edilecek birliklerin terör unsurlarıyla mücadelenin yanı sıra teröristlerden alınan bölgelerde meskûl mahal operasyonlarını yürütecekleri kaydedildi. Afrin operasyonuna katılmak isteyen JÖH ve PÖH personeli ile korucuların sınır hattına gelişinin de devam edeceği ve sayının 6 bine ulaşacağı da öğrenildi.

RACO MENZİLE GİRDİ

‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, daha önce ele geçirilen Büblül kasabasının ardından Jinderes ve Raco kasabaları da kuşatma altına alınıyor. Kuzey cephesindeki Raco beldesinin çevresindeki YPG mevzileri havadan ve karadan vuruluyor.  TSK‘ya bağlı komando birlikleri ve ÖSO güçleri, Raco Dağı eteklerine kadar tüm köyleri ele geçirdi. Raco merkezden sivillerin çıkması yönünde uyarı yapılırken Raco’nun etrafındaki YPG ve PYD nin mevzileri vuruluyor. ÖSO tarafından Azez bölgesinden Raco ve Cinderes bölgelerine çok sayıda birlik kaydırıldı. ÖSO kaynakları DHA’ya yaptıkları açıklamada Raco ve Cinderes merkezinin alınmasının an meselesi olduğunu bildirdi. RACO’da da bulunan ÖSO Livai Şimal grubundan askerler Raco merkezinin çok kısa bir süre içerisinde alınacağını söyledi. Raco ve Cinderes, Afrin’e bağlı 5 önemli nahiyeden ikisini oluşturuyor. Bu iki önemli merkezin ele geçirilmesiyle  Afrine yönelik operasyonlar hız kazanacak.

* Türkiye’nin dört bir yanından sınıra sevkedilen 3 bin 200 JÖH ve PÖH timinin yarından itibaren Afrin kırsalına sevk edilmesi bekleniyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN