Demirtaş'a destek 68'lileri böldü

Demirtaş'a destek 68'lileri böldü

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş adına yayınlanan destek bildirisine “68liler Birliği Vakfı”ndan itiraz geldi.

İki hafta önce “68’liler” adına yayımlanan bir bildiride, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın destekleneceği ifade edilmişti. “Biz 68’lilerin adayı Selahattin Demirtaş’tır!” denilen bildiriye 282 kişinin ismi konmuştu.

Odatv'nin haberine göre, Bu bildiriye karşı “68liler Birliği Vakfı” çok sert bir açıklama yaptı. 68liler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Namık Kemal Boya imzasıyla yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde, 68li olduklarını iddia eden bir grubun; Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve yoldaşlarının anılarına karşı saygısızlık ve hakaret niteliğinde bir bildiri yayınlandıklarına tanık olduk” ifadeleri kullanıldı.

“Bölgemizde 22 ülkenin sınırlarını değiştirmeye geldiği ilan edilmiş olan Amerikan Ordusu’nun Kara Kuvveti olduklarını çekinmeden söyleyen emperyalist işbirlikçisi bu çetenin bir temsilcisinin Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı’na Adaylığı’nı desteklediklerini ilan ettiler” şeklinde sert sözlere yer verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN