DGS puanı nasıl hesaplanır? | 2018 DGS puan hesaplama robotu

DGS puanı nasıl hesaplanır? | 2018 DGS puan hesaplama robotu

2018 DGS puan hesaplama yöntemleri haberimizde. Sınava giren adaylar DGS puan hesaplama robotu ile notlarını hesaplıyor. Peki DGS puanı nasıl hesaplanır? Haberimizde yer alan puan hesaplama robotu sınav sonucuna göre puanını hesaplayabilirsiniz.

2018 DGS puan hesaplama robotu ile hesaplama linki ve DGS puanı nasıl hesaplanır? sorusunun detaylarını haberimizde bulabilir DGS ile ilgili son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz. 2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı 21 Temmuz cumartesi günü yapıldı. DGS soru ve cevap anahtarı ise bu gün ÖSYM tarafından açıklandı. Sınava giren adaylar 2018 DGS puan hesaplama robotunu da araştırıyor. Sınava giren ve netlerini az çok tahmin eden adaylar için sınava dair son dakika gelişmeleri Karar.com'da...

21 Temmuz günü ter döken adaylar DGS puan hesaplama robotunu kullanarak kendi sonuçlarına yaklaşık puan değerini hesaplayabiliyorlar. 

DİKEY GEÇİŞ SINAVI PUAN HESAPLA | DGS PUAN HESAPLAMA ROBOTU 

Yukarıdaki linke tılayarak sınav sonrası aklınızda kalan doğru yanlış sayınıza göre tahmini sınav sonucunuzu hesaplayabilirsiniz. 

ÖSYM'nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla çıkarmak istiyor. 

18-07/20/50-kpss-puaniyla-lise-mezunu-memur-alimi-1532084292.jpg

DGS için sınava giren adaylar, sınava girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) temel soru kitapçığı ve sonuç bilgisini gösteren belgeye ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.

2018 DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 

DGS İÇİN ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA 

İşte ÖSYM DGS soru cevap anahtarı açıklaması;

“21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2018-DGS) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.00'dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018-DGS Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik,tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Bölüm: 19. ve 56. sorular

Sözel Bölüm: Bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

18-07/22/8-1532249574.jpg

DGS'YE GİREN 2 JOKER YAKALANDI

Bu sene ilk kez 81 ilde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) Şanlıurfa'da başkasının yerine sınava giren iki "joker" tespit edildi. Hem sınava başvuran iki kişi hem de yerlerine sınava giren jokerler hakkında yasal işlem başlatıldı.

ÖSYM Başkanlığının mevzuatına göre sınavlarda yerine joker sokan adayların sınavları iptal edildiği gibi bu adaylar iki yıl süreyle ÖSYM tarafından yapılan hiçbir sınava ve yerleştirmeye başvuramıyor.

Ayrıca suç duyurusu kapsamında hem aday hem de joker hakkında bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılıyor.

18-07/22/dgs-1532249624.jpg

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yıl içerisinde gerçekleştirdiği pek çok sınavdan biri DGS’nin sonuçları, 16 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçlar sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Adaylar, sonuçları, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

 

2018 DGS puan hesaplama robotu ile hesaplama sınava giren ve bu gün açıklanan cevap anahtarında netlerini hesaplayanlar tarafından araştırılıyor. DGS puanı nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olanlar için derledik. Haberimizde yer alan puan hesaplama robotu ile  sınavda yapmış olduğunuz tahmini doğru sayısını yazarak muhtemel puanını hesaplayabilirsiniz. İşte DGS cevap anahtarı ve 2018 DGS puan hesaplama robotu ile hesaplama...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN