Doğal kene kovucu! Bu koku varsa yaklaşmıyorlar: Ormana, bahçeye giderken bol bol sürün

Doğal kene kovucu! Bu koku varsa yaklaşmıyorlar: Ormana, bahçeye giderken bol bol sürün

Havaların ısınmasıyla beraber her yıl korkulu rüya haline gelen keneler ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar ise kenelerden kurtulmak için doğal çareler arıyor. Biz de sizlere doğal kene kovucu bir yöntemle geldik. Bu kokuyu asla yaklaşmıyorlar. Özellikle yeşil alanlara gideceğiniz zaman bundan bol bol sürün. İşte detaylar…

Her sene özellikle yaz mevsiminde kene ısırması sonucu ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), vakaları artıyor. Genellikle kırsal alanlarda, yeşilliğin bol olduğu yerlerde görülen keneler bazı durumlarda ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Dolayısıyla insanlar kene faciasından korunmak için doğal çözümlere başvuruyor. Peki, kenelerden kurtulmak, onları uzak tutmak için hangi yöntemler kullanılabilir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-8-005.jpg

DOĞAL KENE KOVUCU: SEDİR YAĞI SPREYİ

Toksik olmayan, doğal bir böcek kovucu olarak kullanılan sedir yağı, direkt olarak kıyafetlere ya da cilde uygulanabilir. Hem insanlarda hem evcil hayvanlarda kullanımı güvenli olan bu yağ yalnızca keneleri uzak tutmakla kalmaz aynı zamanda tahriş edici böcekleri püskürtmeye de yarar.

yeni-proje-9-005.jpg

KENELERİ UZAK TUTACAK KARIŞIM

Oldukça basit bir karışım ile keneleri vücudunuzdan uzak tutabilirsiniz. Yapacağınız bu karışımı dışarı çıkmadan önce vücudunuzun açık kalan yerlerine uygulamanız yeterli. Karışımı şu şekilde yapmalısınız:

  • 9 damla limon çimeni (sitronella) esansiyel yağı
  • 6 damla çay ağacı esansiyel yağı
  • 6 damla nane esansiyel yağı
  • 1 yemek kaşığı badem yağı veya jojoba yağı

yeni-proje-10-005.jpg

KESKİN KOKUSU İLE ETRAFINIZA KENE YAKLAŞAMAYACAK

Okaliptüs yağı oldukça keskin bir kokuya sahiptir. Bu özelliği sayesinde kenelerin size yaklaşmasını engeller ve öldürücü bir etki bırakır. Okaliptüs yağını kullanmak için 100 ml arıtılmış ya da damıtılmış suyu 20 damla okaliptüs esansiyel yağı ile birlikte küçük bir sprey şişesine birleştirin. Çalkalayınız bu karışımı cildinize, kıyafetlerinizi, ayakkabılarınıza püskürtün. Bunun yanı sıra köpeklerde kullanım için de güvenlidir ancak köpeklere uygulamadan önce su ile inceltilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN