Hamas ateşkes teklifini kabul etti

Hamas ateşkes teklifini kabul etti

Hamas, Katarlı ve Mısırlı arabulucularının girişimiyle süren İsrail ile aralarındaki ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını duyurdu.

Son dakika gelişmesi olarak Reuters ve El Cezire'nin haberlerine göre, Hamas, Mısır ve Katar'ın Gazze Şeridi'nde süren çatışmaları sonlandırmak için sunduğu ateşkes teklifini kabul etti. Hamas lideri İsmail Haniye'nin açıklamalarına göre, önerilen barış planı Hamas Hareketi tarafından onaylandı.

Hamas'ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamas lideri Haniye, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmeleri yaparak, ateşkes önerilerini kabul ettiklerini iletti.

Bu adım, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi yönünde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

'TOP ARTIK İSRAİL'İN SAHASINDA'

Hamas yetkilisinin açıklamasına göre, ateşkes teklifinin kabul edilmesinin ardından sürecin ilerleyebilmesi için gözler İsrail'in vereceği yanıta çevrildi. Hamas yetkilisi, "Top artık İsrail'in sahasında" diyerek İsrail'in atacağı adımların önemine vurgu yaptı.

Hamas ve arabulucu ülkeler Katar ve Mısır tarafından sunulan ateşkes teklifinin içeriği hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN