Doğu Anadolu için buzlanma ve don uyarısı

Doğu Anadolu için buzlanma ve don uyarısı

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3-6 derece altına seyredeceği Doğu Anadolu'da, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede dün görülen karla karışık yağmur ve kar yağışının ardından, bölge genelinde bugün de hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3-6 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır ve Erzincan'da 4, Tunceli'de 3, Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da 1 derece ölçüldü.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Gün içinde en yüksek hava sıcaklığının ise Tunceli ve Iğdır'da 15, Erzincan'da 13, Ağrı'da 9, Kars'ta 8, Erzurum'da 7 ve Ardahan'da 6 derece olacağı kaydedildi.

Bölgede son 24 saatte, metrekareye Ağrı'da 19,5, Erzurum'da 10,9, Iğdır'da 8,7, Kars'ta 5,4 ve Ardahan'da 1,4 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, yer yer sis ve pus görüleceği tahmin edilen bölgede, sürücü, çiftçi ve vatandaşların buzlanma ve zirai don olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

ERZURUM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN