Dünya onu 1915 olayı çıkışı ile tanımıştı: Yeni listedeki tek kadın bakan

Dünya onu 1915 olayı çıkışı ile tanımıştı: Yeni listedeki tek kadın bakan

Dün gerçekleşen bakanlar listesinde yer alan Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yurt dışında doğup büyüdü. Belçika Hümanist Demokrat Partisi'nden milletvekili seçilen ve ülkenin ‘ilk başörtülü milletvekili’ olan Göktaş, "Ermeni Soykırımı iddiasını tanımadığı" gerekçesiyle partisinden ihraç edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'nde yeni bakanlar listesini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak görev yapan Mahinur Özdemir Göktaş atandı. Göktaş, yeni bakanlar arasında yer alan tek kadın bakan oldu.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Lisans ve yüksek lisans eğitimini L'Université libre de Bruxelles (ULB) Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde tamamladı.

Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve işyerlerinde ayrımcılık konularında çalışmalar sürdürdü.

24 Haziran 2009'da Belçika Hümanist Demokrat Partisi'nden (CDH) milletvekili seçildi ve ülkenin "ilk başörtülü milletvekili" oldu. 2015'te "Ermeni Soykırımı iddiasını tanımadığı" gerekçesiyle partisinden ihraç edildi. Siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etti.

12 Eylül 2019'da Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçi oldu. Ana dilleri olan Türkçe ve Fransızcanın yanı sıra Felemenkçe, İngilizce ve Latince biliyor. 1982, Brüksel doğumlu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN