E okul veli giriş! 2018 VBS devamsızlık ve not sorgulama

E okul veli giriş! 2018 VBS devamsızlık ve not sorgulama

E okul giriş yaparak VBS (veli bilgilendirme sistemi) ile öğrencinin not ve devamsızlık durumunu sorgulayabilirsiniz. MEB'in 2018 E-Okul sistemine giriş işlemleri ve detaylar haberimizde. Velilerin sıkça kullandığı eOkul veli bilgilendirme sistemi vbs giriş ekranına ve EOkul giriş sorgulama işlemlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

EOkul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş sayfasını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Hem öğrencilern hem velilerin neredeyse her gün kullandığı eğitim portalı olan E-Okul üzerinden bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. E-Okul vbs giriş yapılarak en çok sınav notları sorgulaması ve devamsızlık durumları öğreniliyor. Sizer de EOkul sistemine giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın EOkul sistemi hakkındaki merak edilen tüm detayları sayfamızdan bulabilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. E-Okul’a giriş için ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ olarak iki giriş seçeneği yer alır. Öğretmenler ve okul idarecileri ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile veliler ve öğrenciler de ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ile giriş yaparlar. Öğretmenler giriş için, okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanır. Veliler ve öğrenciler de öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile E-Okul’a girebilir. Bunun dışında giriş işlemi için E-Okul mobil uygulaması da kullanılabilir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten merak ettiğiniz E-okul öğrenci giriş ekranına ve veli bilgilendirme sistemine kolaylıkla girebilir ayrıntıları ve detayları bulabilirsiniz. Sistem hem öğrenciye hem öğretmene hemde velilere büyük kolaylık sağlamaktadır.

SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME

e-okul üzerinden sınav sonucu sorgulaması yapmak için; e-okul.meb.gov.tr/ adresine giderek öğrencinin t.c. kimlik numarası, öğrencinin okul numarasını sisteme girerek Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmanız gerekmektedir. Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin sınav sonuçları, sınav günleri, Devamsızlık durumu, ödev ve etkinlik durumu gibi pek çok bilgi de sorgulanabilir.Ayrıca, e-Okul'un mobil uygulamalarından da sınav sonuçları kontrol edilebilir.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten E-Okul sınav sonuçlarını ve sınavlara ilişkin detayları öğrenci yada veli girişi yaparak takip edebilirsiniz.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Kullanıcıların E-Okul’a giriş için iki seçeneği bulunur. Bunlar; E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifre ile ile giriş yapabilirler.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Takdir-teşekkür hesaplama dönem sonlarına gelindikçe, öğrenciler tarafından araştırılmaya başlanır. Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplama için, öğretmenlerin öğrenciye ait tüm ders notlarını sisteme yüklemiş olması gerekir. Notlar sisteme girildikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını yıl sonu başarı puanı belirler. Yıl sonu başarı puanı;

- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi

- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

E-Okul’a giriş yapıldıktan sonra ulaşılabilecek bilgiler; Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği bilgisi güncel olarak takip edilebilir. Haftalık ders programı; Derslerin saatleri, hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir. Not bilgisi; Sınavlardan alınan notlar sorgulanabilir. Bu bilgiler dışında; dönem içinde alınan belgeler, okunan kitaplar, diploma puanı, pansiyon yemek menüsü, pansiyon izin bilgisi, pansiyon devamsızlık bilgisi ve pansiyon zaman çizelgesi de görülebilir.

KAÇ DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, 18 Eylül’de başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 19 Ocak tarihinde sona erecek. Yarı yıl tatili, 22 Ocak ve 5 Şubat tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ise 8 Haziran’da sona erecek. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili 17 Eylül 2018 tarihinde çalacak.

E-OKUL MOBİL UYGULAMA

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, sadece bilgisayar üzerinden değil, aynı zamanda Android ve iOS platformlardan da takip edilebilir. Cihazın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması cihazlara indirildiği taktirde aynı işlemler mobil platformlardan da takip edilebilir.

E-OKUL ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ NELER?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları.

E-OKULDA HANGİ SORGULAMALAR YAPILABİLİR?

Sistemde yukarıda bahsettiğimiz durumların yanında, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları ve duyurulara ulaşılabilir.

E okul giriş yaparak VBS (veli bilgilendirme sistemi) ile öğrencinin not ve devamsızlık durumunu sorgulayabilirsiniz. MEB'in 2018 E-Okul sistemine giriş işlemleri ve detaylar haberimizde. Velilerin sıkça kullandığı eOkul veli bilgilendirme sistemi vbs giriş ekranına ve EOkul giriş sorgulama işlemlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN