Okullar ne zaman kapanacak 2018? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte okulların kapanış tarihi

Okullar ne zaman kapanacak 2018? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte okulların kapanış tarihi

Okullar ne zaman kapanıyor? 2018 Yaz tatili ne zaman başlayacak? Son günlerde veliler ve öğrencilerin merak ettiği en önemli konuların başında karne tatili geliyor. Karne almaya hazırlanan milyonlarca öğrenci, yaz tatili için planlarını yapmaya başladı. Peki bu yıl okulların ayın kaçında kapanacak? MEB'in belirlediği 2017-2018 iş takvimini ve okulların kapanacağı zamanı haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Okullar ne zaman kapanıyor? 2018 yaz tatili ne zaman başlayacak? Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte hem veliler hem de öğrenciler okulların hangi gün kapanacağını merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için belirlediği iş takvimini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milyonlarca öğrenci bir yıllık zorlu eğitim süreci sonrasında yaz tatiline hazırlanıyor. Okulların kapanmasının ardından yaklaşık üç aylık bir tatile girecek olan öğrenciler, zaman zaman çalışmalarına tatilde de devam ederek yeni eğitim yılına hazırlanacak. Özellikle eğitimciler, yaz tatili döneminde velilere çocuklar üzerinde baskı uygulamasını tavsiye ederken, çalışmalarını da aralıklarla yapmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Okulların kapanacağı tarihin ardından ilk etapta dinlenme sürecine girecek milyonlarca öğrenci, yaz ayı içerisinde testler çözerek kitaplar okuyarak kendini yeni eğitim yılına hazırlayabilir. Zorlu sınav ve ders temposu sonrasında karne alacak olan öğrenciler, haberimizden 2018 okulların kapanacağı tarihi görebilirler.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR? 2018 YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milyonlarca veli ve öğrencinin merak ettiği bu sorunun yanıtını yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. 18 Eylül'de ilk ders gününe başlayan öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline 19 Ocak Cuma günü girmiş ve yarıyıl tatili 4 Şubat 2018 tarihine kadar tatil yapmıştı. Öğrenciler 5 Şubat tarihinde başladıkları yeni dönemin ardından 8 Haziran 2018 tarihinde karne alacak ve üç ay sürecek olan yaz tatiline girecek. MEB'in yayınlamış olduğu 2018 iş takvimini ve detaylı bilgileri haberimizden takip edebilirsiniz. 

18-05/29/1015980958.jpg

Teknolojik gelişmelerin yükselişte olduğu, akıllı telefon kullanma yaşının giderek düştüğü günümüzde çocuklara kitapları sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak oldukça zorlaştı. Anne babalar, çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hemen hemen her gün yeni bir yöntem deniyor. Türkiye’nin çocuk kitapları yazarlarının ise ebeveynlere bazı önerileri var. İşte başta Gülten Dayıoğlu olmak üzere Renan Özdemir, Özlem Tokman, Cihan Demirci, Hidayet Karakuş ile birlikte beş çocuk kitabı yazarından beş öneri.

1- ÇOCUKLA BİRLİKTE KİTAP OKUYUN: Anne babalar periyodik olarak, mümkünse her gün çocuklarıyla birlikte kitap okumalı. Belli saat dilimlerinde çocukla beraber yapılan etkinlik zaman içinde alışkanlık haline geliyor. Veliler bu yolla, çocuklarıyla daha çok vakit geçirme imkânı da yakalıyor.

2- SORUNLARI KİTAPLA AŞABİLİRSİNİZ: Veliler çocuklarının okuduğu kitaplar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalı. Eserlerin içeriğini bilen, bunları daha önce okuyan anne babalar çocuklarının yaşadıkları sorunları (başarısızlık, arkadaş ilişkileri gibi) aşmasına destek olmak için kitaplardan faydalanabilir. Aileler içeriğini bildikleri, okudukları ve sakınca görmedikleri kitapları, çocuklarının yaşadığı problemlerin çözümüne katkı sağlaması için onlara tavsiye edebilir.

18-05/29/karnee.jpg

3- KİTAP HARÇLIĞI VEREBİLİRSİNİZ: Ebeveynler çocuklarına ayda bir defa, birkaç kitap bedeli değerinde harçlık verebilir. Ailenin bu yöndeki tutumu çocukları kitap almaya yönlendirir. Bu sayede daha kolay kitap okuma alışkanlığı kazanırlar.

 4- ONA KİTAP OKUYABİLİRSİNİZ: Özellikle ilkokul çağından başlamak üzere çocukları kitaplarla tanıştırmak, onları okumaya teşvik etmek oldukça önemli. Bunun için dördüncü sınıfa kadar anne babalar, çocuklarına belli bir süre kitap okuyabilir. Bu durum onların okumaya ilgisinin kaybolmamasına ve velilerin çocukla ilgilenmesine katkıda bulunur.

5- KÜTÜPHANELERİ KULLANABİLİRSİNİZ: Veliler çocuklarıyla birlikte kütüphanelere gidebilir. Böylece kitapların olduğu ortamda ailece geçirilen zaman çocukları olumlu etkiler. Bu etkinlik, kitaplara daha kolay ulaşılmasını sağlar. Ayrıca okullarda daha fazla etkinlik yapılması öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur.

 

2018 RESMİ TATİL GÜNLERİ

Hafta içine denk gelen 2018 resmi tatil günleri; 23 Nisan 2018 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü), 1 Mayıs 2018 Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü), 14 Haziran 2018 Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü), 15 Haziran 2018 Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü), 20 Ağustos 2018 Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü), 21 Ağustos 2018Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü), 22 Ağustos 2018 Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü), 23 Ağustos 2018 Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü), 24 Ağustos 2018 Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü), 30 Ağustos 2018 Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil, 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü).

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN