Fabrikasını bırakıp sera kurdu, paraya para demiyor! 50 metrekareye başlamıştı, devlet desteğiyle işi büyüttü

Fabrikasını bırakıp sera kurdu, paraya para demiyor! 50 metrekareye başlamıştı, devlet desteğiyle işi büyüttü

Düzce’de yaşayan girişimci, çocukken merak saldığı tarımcılığı şimdi mesleğe dönüştürdü. Fabrikasını bırakıp sera kuran girişimci, 50 metrekarede başladığı işini devlet desteğiyle büyütmeyi başardı…

Düzce’ye bağlı Gölyaka ilçesinde daha 10 yaşındayken evinin balkonundaki saksılara diktiği fideler meyve verince tarıma ilgisi artan Ahmet Genç, yıllar sonra bu merakını meslek haline getirdi. Çocukken ektiği çilek fidelerinin meyve vermesiyle ilgisi başlayan Genç, merakına yenik düştü ve çalıştığı fabrikadan ayrılarak devlet desteğiyle kendi serasını kurdu. Genç, kurduğu serada şimdi meyve fidanı, süs bitkisi ve çiçek üretimi yapıyor.

Çocukken balkonundaki saksılara ektiği 3 kök çilek fidesinden ürün alarak evinin bahçesinde ahududu, böğürtlen ve çilek yetiştirmeye başlayan Ahmet Genç, gençliğinde de otomotiv parçaları üreten fabrikadaki mesaisinden kalan zamanlarda meyve yetiştirmeye başladı.

duzcede-sera.jpg

“GENÇ ÇİFTÇİ” PROJESİ İLE HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Çocuklukta başlayan tutkusunu meslek edinmek isteyen Genç, 24 yaşında işinden ayrılarak 50 metrekarelik sera kurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Genç Çiftçi” projesinden yararlanarak 2018 yılında 600 metrekareye çıkarttığı serada yılda on binlerce meyve fidanı, süs bitkisi ve çiçek yetiştirmeye başladı.

duzcede-sera-1.jpg

Bundan 6 yıl önce devlet desteği sayesinde meyve fidanı, süs bitkisi ve çiçekçilik alanındaki üretimini geliştirdiğini anlatan 40 yaşındaki Genç, "Genç Çiftçi projesiyle azimle ve kararlılıkla işlerin buralara kadar geleceğini hayal etmiştik ve bunu gerçekleştirmiş olduk." dedi.

"Meyve fidesi üretimimiz yıllık 60 binlere kadar dayandı. Süs bitkisi 40 binlere, çiçek üretimimiz de 20-25 binlere kadar geldi" diyen Genç, üretimin yanı sıra Düzce ve Sakarya başta olmak üzere çevre illere peyzaj alanında hizmet verdiklerini aktardı.

duzcede-sera-2.jpg

20 ÇALIŞANIYLA İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR

Genç, işlerinin büyümesi ile istihdama da katkı sağladıklarını belirterek, "Mevcut çalışan sayımız 20'ye ulaştı. Üretim, pazarlama ve satış ofisi aşamalarında herkese istediği pozisyonda yapabileceği şartlar altında çalışma imkanı sağlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Genç, işi daha kaliteli ve profesyonelce yapıp çalışan sayılarını da arttırmayı istediklerini belirterek, "Bu tek başına bir proje değil. İstihdam olanağı sağlayarak aile ortamında yapılabilecek bir iş olduğunu göstermek ve çevremizdeki insanları bu doğrultuda eğitmek istiyoruz. Bu işin sadece hobiden ibaret olmadığını, maddi ve manevi kazançlarının da bulunduğunu kanıtladık." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN