El Bab’da ‘kamufle terörist’ avı

El Bab’da ‘kamufle terörist’ avı

Kontrolün sağlandığı El Bab’da patlayıcı temizliğine geçilirken bir yandan da kendini gizleyen teröristlerin tespiti için çalışma yapılıyor. ÖSO, halkın arasına karışan iki IŞİD’liyi arıyor.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

Terör örgütü IŞİD’den temizlenen El Bab’da kontrol tamamen ÖSO’nun eline geçerken, kasabanın EYP’lerden temizlenmesi sürüyor. İki mayın temizleme aracının gönderildiği El Bab’da bulunan ÖSO çatısı altındaki Sultan Murad Tugayı kaynakları, bölgede iki IŞİD’linin siviller arasına karıştığını söyledi. 

El Bab’ın yerlisi olan ve IŞİD’in kontrolünü sürdürdüğü dönemde örgüte katılanlar olduğunu da aktaran kaynaklar, siviller arasına karışan teröristlerin bulunması için de halktan yardım aldıklarını ifade etti. Kasabadaki evlerine gitmek için izin isteyen El Bablı’lardan iki hafta beklemelerini istediklerini kaydeden kaynaklar “Yerlilere etraftaki sivilleri tanıyıp tanımadıklarını, IŞİD’li olup olmadıklarını soruyoruz. Sivillerin arasına karışan iki terörist var. Etraftaki köylerde hala bombalı araçlar var” dedi.

Önceki gün kasabanın yakınındaki Susyen köyünde 80 kişinin öldüğü saldırıyı da anlatan kaynak “Siviller evlerine gitmek için toplantı yapıyordu. O esnada bombalı araç kamp kuran Türk askerlerine saldırmak için giderken, askerler fark edip durdurmaya çalışıyor. Terörist müdahaleyi görünce aracı sivillerin arasına sürüp patlattı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN