Erdoğan önce 'dostum Biden' sonra 'teröre destek veriyorlar' dedi

Erdoğan önce 'dostum Biden' sonra 'teröre destek veriyorlar' dedi

CHP'li Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Eylül'de "Dostum Biden" diyerek başladığı konuşmayla bugün yaptığı ve ABD'yi teröre destek vermekle suçladığı konuşmasını paylaşarak, "İki konuşma arasında 3 gün var" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazı çıkışı ABD ile ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin Twitter hesabından paylaştığı video ile Erdoğan'ın bugünkü konuşmasından 3 gün önce yaptığı konuşmasına dikkat çekti.

"İki konuşma arasında 3 gün var" diyen Özkan, paylaşımına şu notu da düştü:

"Erdoğan, ABD'de dostum dediği Biden'ı Türkiye'ye dönünce teröristlere yardım etmekle suçladı."

Özkan'ın paylaştığı videoda Erdoğan'ın 21 Eylül'de yaptığı konuşmada şunları söylediği görülüyor:

"Değerli dostum başkan Biden'la 14 Haziran'da Brüksel'de yaptığımız samimi ve kapsamlı görüşmede bu konudaki ortak irademizi teyit ettik. Sayın başkanla ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesinin hem mümkün hem de gerekli olduğu hususunda tam bir mutabakat içindeyiz."

Erdoğan, "Dostum Biden" diye başladığı konuşmasından 3 gün sonra bugün ise şöyle bir konuşma yaptı:

"Şu ana kadar Amerika'daki liderlerin hiçbiriyle böyle bir konum yaşamadım. Ama şu anda maalesef böyle bir durumdayız. Amerika şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. Onlarla mücadele etmesi gerekirken, mücadeleyi bırakın tam aksine onlara yüklü miktarda silah, araç-gereç destekleri veriyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN