Erdoğan: Saldırılara rağmen büyüyeceğiz

Erdoğan: Saldırılara rağmen büyüyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, dövizdeki yükselişe ilişkin açıklama yaparak, "2017 yılında 7,4 büyüme gerçekleştirdik. Özellikle ülkemize döviz kuru üzerinden yapılan saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz. 2018'i rekor seviyede büyüme ile tamamlayacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni"nde halka seslendi. Erdoğan, dolardaki yükselişte ilgili halka 'yastık altındaki dövizleri ve altınları bozdurun' çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Putin'le yaptığı telefon görüşmesine ilişkin bilgi verdi, 6 milyon Rus turistin Türkiye'ye gelebileceğini söyledi. 

Kolay değil 10 aylık hasretin ardından vefanın, dayanışmanın, milli iradenin şehri Gümüşhane’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 24 Haziran’daki seçimlerde yüzde 77 oy oranıyla şahsımı Cumhurbaşkanlığına layık gören kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Neymiş dövizmiş, neymiş kurmuş geçin o işleri.

TÜRKİYE BİR DEĞİŞİMİ YAŞIYOR

Bu para pul maka mevki meselesi değil. Türkiye 24 Haziran'da sıradan bir genel seçim yaşamadı. Aynı zaman yönetim sistemi değişti. Bununla inkılabı bir değişim yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk kez uygulanmaya başlandı. Kabinemizi belirledik. Ardından atamaları yaptık. İnce eledik sık dokuduk. İnşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Devletimizin işleyişinde en ufak bir zafiyetin oluşmaması için büyük gayret gösteriyoruz. Hiç bir sıkıntı millete hizmet edememenin bahanesi olamaz. Ana muhalefet partisi tüm enerjisini koltuğa harcıyor. Partililer de getirmiş koltuğu Genel Merkezin önüne koymuş Şimdi biz de kongre yapacağız. Var mı sıkıntı? Yok.

İDDİALI KONUŞUYORUM, DÜNYAYA ÖRNEĞİZ

Biz dünya demokrasisinde örneğiz. İddialı konuşuyorum. Birileri koltuğunu korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz. Ana muhalefet partisi Cumhurbaşkanı adaylarına hakaret etme yarışı yaparken biz geçen hafta 100 günlük icraat programımızı açıkladık. Şimdi bakan arkadaşlarımız adım adım hayata geçiriyor. Yaptıklarımızın hesabını yine millete vereceğiz birilerine değil. Biz hesabımızı halka ve hakka veririz.

6 MİLYON TURİST GELECEK

Sayın Putin ile görüşmem vardı ve maşallah bu sene Rusya'dan yoğun bir turist akını var. Öyle zannediyorum ki 6 milyon gibi bir turist herhalde Rusya'dan gelecek. 

ŞU YAYLALARA DİKEY MİMARİYLE BİNALAR DİKMEYİN

Karadeniz kaynıyor zaten şimdi. Onun için Gümüşhane, Bayburt, Rize, Trabzon, Artvin bütün buralar iş adamlarına hep bağırıyorum. Gelin otelleri yapın durmayın. Hele hele benim bir ricam var. Şu yaylalara böyle dikey mimariyle binalar dikmeyin. Yazık ediyorsunuz yazık. Yatay mimari yatay. Bizim geleneksel mimarimizi yapın, onun tadı başkadır. Böyle 10 kat bina olmaz. Şöyle yatay mimari ile çok güzel mimari ve tam da Gümüşhane’ye yakışır bunları yapmamız lazım. Biliyorum Gümüşhane zor bir yer. Olduğu gibi hep kayalık. Ama burada da işi oturttun mu sağlam olur. Onun için buraya farklı bir mimari üslubu taşımamız lazım. Buralarda oturup bunları konuşmanız lazım. Adımları da iyi atmamız lazım.

DÖVİZ SALDIRILARINA RAĞMEN BÜYÜYECEĞİZ

2017 yılında 7,4 büyüme gerçekleştirdik. Özellikle ülkemize döviz kuru üzerinden yapılan saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz. 2018'i rekor seviyede büyüme ile tamamlayacağız. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymasına, hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz."

DÖVİZLERİ, ALTINLARI TL'YE ÇEVİRİN

1000 yıllık tarihimizde eğilip bükülenlerden olmadık. Dik durduk, diklenmedik. Haysiyetimizden taviz vermedik. Bağımsızlığımıza kast edenlere asla müsaade etmedik. Devletimizin hasta adam olarak adlandırıldığı dönemde 10 binlerce şehit verdik ama özgürlüğümüzden tabiz vermedik, toprağımızı vermedik. İstikbalimiz için istiklal. Yastık altındaki dolarları, dövizleri, altınları TL'ye çevirin. Bir ders verdik. Bir ders daha verelim bunlara. Ben bunu dolarları olanlara söylüyorum. Olmayanlar olabilir. Ama olanlar var biliyorum.

 18-08/10/dl-1533917406.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN