Erdoğan'dan NATO çıkışı: Hedef ben değilim Türkiye

Erdoğan'dan NATO çıkışı: Hedef ben değilim Türkiye

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bayburt İl Kongresi'nde konuşuyor. Erdoğan, "2019 yaklaştıkça Türkiye'ye çelme takmak isteyenlerin operasyonu artacaktır" dedi. Erdoğan NATO'daki 'hedef skandalı'yla ilgili de "Açıklamaları olumlu buluyorum. Artık çok net ortaya çıktı. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gümüşhane ve Bayburt'a hizmet verecek olan havaalanının 2020'de bitirileceği müjdesini de verdi.

NATO tatbikatındaki 'hedef skandalı'yla ilgili dün 'hata değil, alçaklık' çıkışı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bayburt İl Kongresi'ndeki konuşmasında da eleştirilerini sürdürdü. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Bayburt'a yakışır 2 kapalı spor salonumuz olacak. Bayburt, bizi çok seviyor, biz de Bayburt'u en az onlar kadar seviyoruz. Buradan bütün beldelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum. Bayburt, 2. Plevne Savunması olarak tarihe geçen destansı mücadelenin şehridir. Dün olduğu gibi bugün de Bayburtlu kardeşlerim Türkiye'nin mücadelesine en güçlü desteği veriyor. Tüm kritik süreçlerde Bayburt'u daima yanımızda gördük. 

BUGÜNKÜ KONGRE 2019'UN HAZIRLIK KONGRESİDİR

Türkiye istikrarsızlıkların tarihe karıştığı yepyeni bir döneme girmiştir. Bu yolda önce bizi 2023 hedeflerimizle buluşturacak ardından da 2053 ve 2071 vizyonumuza taşıyacaktır. 2019 yılında yapılacak seçimler Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinin en kritik dönüm noktasıdır. Ben size inanıyorum. Siz inanıyor musunuz? Bu anlayış ile 2019 hazırlıklarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. Bugünkü kongre 2019 seçimlerinin hazırlık kongresidir. Önümüzdeki sürecin adı değişim ve yenilenmedir. Yere sağlam basarak yolumuza devam ediyoruz. 

ASLA RIZA GÖSTERMEYİZ

Şubat sonuna kadar inşallah bütün kongrelerimizi bitireceğiz. Bizi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroları da oluşturuyoruz. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Millete hizmet etme yarışıdır. Biz, bu milletin efendisi değiliz. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bizi diğerlerinden ayıran budur. AK Parti, bir davadır. Bir dava hareketidir. Şahsım dahil herkes bu davada sadece birer nefer konumundadır. Zaten nefer olmayı hazmedebiliyorsak zafer yakındır. Makamlar gelip geçicidir. Milletimize ve vatanımıza hizmet için birer araçtır makamlar. Kimsenin bu unvanları, bu makamları amaç haline getirmesine bizler asla rıza göstermeyiz. Bizler oturduğu koltuklardan güç alan hayata sadece bu pencerelerden bakan insanlar olamayız. 

BİRİLERİNİN UYKUSU KAÇIYOR

Biz değişim dedikçe adeta birilerinin uykusu kaçıyor. Genel başkan değişikliğini dahi kasetle yapabilenler, AK Parti'nin bütün bu süreçleri şeffaf yürütmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Tüm seçimleri kaybetmiş zat, AK Parti'ye dil uzatma hadsizliği gösteriyor. Şark kurnazı bu çevrelere diyoruz ki, siz dönüp önce kendinize bir bakın. Demokrasi karneleri o kadar kötü ki, bunların pişkinliğini biz de hayretle takip ediyoruz. Bunların ikiyüzlülüğüne daha fazla tahammül göstermeyeceğiz. Gazete köşelerini tutmuş, televizyon ekranlarını ipotek koymuş bir avuç millet düşmanının milletimizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız. Gazetelerinde şehitlerimize şehit demeye bile dilleri varmaz. FETÖ’nün söylemlerine borazanlık yaparlar diğer taraftan da cumhuriyetimize sahip çıkmaktan bahseder. 

CUMHURİYET DEĞERLERİNDEN ASLA GERİ ADIM ATMAYIZ

Bayburtlu kardeşlerimizin dediği gibi; kurt gitti yazıya, meydan kaldı cıngıllı tazıya. Bunların da sesleri sadece meydanı boş zannettiklerinde çıkıyor. Meydanı boş bırakmayacağız. Bu ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist çevreye sesleniyorum. Demokrasi düşmanlığı, ezan bayrak düşmanlığı yaptığınız günler artık sona ermiştir. Pensiilvanya'daki şarlatan gibi ihanet devriniz kapanmıştır. Türkiye, 1400 yıllık medeniyet değerlerinden, 2000 yıllık değerlerinden, 94 yıllık Cumhuriyet değerlerinden asla geri adım atmayacaktır. 

SORUN ERDOĞAN DEĞİL

Bizim derdimiz başka diyorsanız o da birilerinin bileceği iştir. Biz kendi yolumuzdan dönmeyeceğiz. Ülkemizi, saplantılarınızın oyuncağı haline getirmenize göz yummayacağız. 2019 yaklaştıkça çelme takmak isteyenlerin operasyonları da artacaktır. Birkaç gündür yaşadıklarımız gerçeği görmek isteyenler için yeterlidir. Geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkeleri başkentlerinin birinde alnımıza silah dayanmış posterlerle gösteriler yaşanmıştır. Şahsımızı öldürene araba vermeyi vaadeden densizler ortaya çıkmıştı. Bütün bunlar olurken bazıları sanıyordu ki sorun Tayyip Erdoğan'dır. Sorun AK Parti'dir. AK Parti bunların planlarını, oyunlarını bozdu. 

 

TÜRKİYE 3 KAT BÜYÜDÜ

AK Parti Türkiye'yi 3 kat büyüttü. Bunu hazmedemiyorlar. 23.5 milyar dolar IMF'ye borcu olan Türkiye vardı. Sene 2013, artık IMF'ye borcu olan Türkiye yok. IMF bizden borç istedi. 5 milyar dolar, o zaman sordu bana, ekonomiden sorumlu olan başbakan yardımcısı arkadaşım, dedi "Verelim mi?", "Verin" dedim. Onlar vazgeçtiler. Biz 135 milyar doları da aşacağız, ilk hedef 150 milyar dolar. Maliye Bakanınıza söyleyin çok çalışsın. Dedik Bayburt'tan alalım, eli bereketlidir. İnşallah bereketli olacak. 

ATÜRK DAHİL EDİLİNCE ANLADILAR

NATO tatbikatında Atatürk'ü ve şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler. Skandala imza attılar. İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları olumlu buluyorum. Artık çok net ortaya çıktı. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir. Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız. 

SEÇİM ÖNCESİ BU İŞ BİTECEK

Salyazı beldesine bir havalimanı yapabiliyoruz. Beni yurt dışındaki kardeşlerim de, Trabzon'a şuraya buraya değil. Pisti büyük düşündük. Buraya rahatlıkla büyük boyutlu uçaklar da inecek. Artık benim Bayburtlu, Gümüşhaneli kardeşim, havalimanına inecek. 285 milyon lira maliyeti olan havalimanının proje ve ihale hazırlıkları sürüyor. Ahmet Bey, işi hızlı tutacağız ve inşallah, 2020 diye bana tarih veriniz. Ben diyorum ki seçim öncesi bu bitecek. 450 gün sonra hastanemizin açılışını yapacağız.

BAYBURT VE GÜMÜŞHANE'YE MÜJDE!

Bayburt'ta il kongresi toplantısı öncesinde dışarıdaki vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Buradan müjdeyi veriyorum. 2020'ye kadar Gümüşhane ve Bayburt'a hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Havaalanı inşallah uzun yolları kısa edecek. Gümüşhane ve Bayburt'a kapalı spor salonlarının da talimatını verdim. Bu salonlarımız da 3 bin ila 4 bin kişiyi rahatlıkla alabilecek salonlarımız olacak. İçeride kongreyi hızlandıralım çünkü bugüne 2 ilimizin kongresini planladık. Bayburt'tan Gümüşhane'ye geçip, il kongresini de yapacağız.

Bayburt işini iyi biliyor. Siyasette Bayburt, referandumda da Cumhurbaşkanlığında da bir numara. Bayburt bizi sevdi, biz de Bayburt'u sevdik. İnşallah 2019'da da Bayburt bu kararlılığını yine gösterecek ben buna inanıyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hiçbir yeri boş bırakmayacağız değil mi? Allah sizlerden razı olsun.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN