Esad ile görüşen Putin, Erdoğan ile masaya oturmaya hazırlanıyor

Esad ile görüşen Putin, Erdoğan ile masaya oturmaya hazırlanıyor

Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, ay sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Masada İdlib olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eylül ayı sonunda Soçi'de bir araya gelecek. Görüşmenin ana konusu Suriye olacağı biliniyor. Görüşmenin önemli bir yanı ise Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşme sonrası gerçekleşecek olması.

Rusya, Suriye'de Esad yönetimini desteklerken Ankara, Esad'ı karşıtı muhaliflerin yanında yer alıyor.

Reuters'a konuşan üst düzey iki yetkiliden biri, Soçi'de yapılması planlanan görüşmeler hakkında "Ana gündem maddesi Suriye, yani İdlib" dedi. Bir başka Türk yetkili ise, "Suriye'de yeni bir istikrarsızlık olmamalı" dedi. Yetkililer, kesin tarihler belirtmeden, Erdoğan'ın iki günlük planladığı ziyaretinin New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na yapacağı ziyaretin ardından geleceğini söyledi.

DAĞLIK KARABAĞ VE İHA SATIŞLARI TARTIŞILACAK

Hem Suriye hem de Libya'da karşıt grupları desteklemelerine rağmen, Türkiye ve Rusya savunma, enerji ve turizm alanlarında yakın işbirliği içerisinde.

NATO üyesi Türkiye, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın alarak ABD yaptırımlarına maruz kaldı ancak buna rağmen muhtemelen ikinci bir sistemi satın almak için Rusya ile görüşme halinde.

Her iki Türk yetkili de görüşmede enerji projeleri ile turizmin de masada olacağını aktardı.

Ankara ve Moskova, Dağlık Karabağ'daki çatışmada da farklı cephelerde yer aldı.

Türkiye ayrıca, sene başında Donbas bölgesindeki gerilim nedeniyle Ukrayna'ya ve ardından da NATO üyesi Polonya'ya insansız hava araçları sattı. Bu nedenle Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlik yeniden arttı.

Yetkililer hem Dağlık Karabağ hem de insansız hava aracı satışlarının ve daha fazla savunma işbirliğinin tartışılabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN