FETÖ imamlarının Adil Öksüz korkusu

FETÖ imamlarının Adil Öksüz korkusu

15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nde yöneten FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ Adil Aksüz’ün izni olmadan örgütün bölge sorumlularının kıpırdayamadıkları ortaya çıktı. Çete kapsamında yargılanan eski akademisyen A.D.Ç. yapının Konya, Eskişehir ve Kütahya sorumlusu Ali Cingitaş’ın Öksüz’den bahsederken bile korkarak konuştuğunu anlattı.

FETÖ’nün İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik soruşturmada 12 Ağustos 2016’da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski akademisyen İ.D.Ç, 22 Aralık 2016’da Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne giderek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti. Şanlıurfa polisine, örgütle ilgili bazı bilgiler aktaran eski akademisyenin bu ifadeleri, soruşturmanın yürütüldüğü İzmir Başsavcılığına gönderildi. İzmir Başsavcılığınca İ.D.Ç. hakkında hazırlanan iddianamede eski akademisyenin ByLock kullanıcı olduğu belirtilerek hakkında 15 yıl hapis cezası istendi. Selçuk Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştığı dönemde ‘Tacettin’ kod adlı örgütün mahrem abisinin kendisini, FETÖ’nün Konya, Eskişehir ve Kütahya’daki sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı bölge imamı Ali Cingitaş ile tanıştırdığını ifade eden İ.D.Ç, örgütün mahrem hizmetlerine 2010 yılında katıldığını belirtti. ‘İbrahim’ kod adını kullandığını kaydeden İ.D.Ç, “Beni önce havacı subaylardan sorumlu mahrem hizmetler sınıfından bir sivil imamın yanına yardımcı olarak verdiler. Bu sivil imamla 3-4 havacı subaya bakıyorduk ancak isimlerini dahi sormam yasaktı. Konya’da 4 yıl boyunca 810 havacı subayla ilgilendim” dedi.

Toplantılarda ‘Mesut’ kod adlı örgüt mensubunun havacı subaylardan bilgi ve belge de istediğini vurgulayan İ.D.Ç, şu bilgileri verdi: “Siyasi olarak da şahit olduğum Rus uçağının düşürülmesi olayı vardı. Bu konuyu sordum. ‘Mesut’ kod adlı sorumlu bu konuyla ilgili, ‘Arkadaşlar bu olayları Ergenekoncular yapıyor, ülkemizi zor durumda bırakmak istiyorlar. Biz imanlı kişiler olarak Ergenekoncuların yerine kardeşlerimiz gelsin, ülkemizi darbecilerden korusun istiyoruz’ dedi. Bize hep bu şekilde subayların vazifesinin ülkeyi darbelerden korumak olduğu söylendi.”

MAAŞLAR ANKARA’DAKİ ŞİRKETTEN

Adil Öksüz’ü hiç görmediğini ileri süren İ.D.Ç, “Konya’da mahrem hizmetlere bakarken Ali Cingitaş’ın ağzından birçok defa ‘Adil abi kızacak, Adil abi şöyle der, Adil abi böyle der.’ tarzında sözler duydum. Darbeden sonra bu kişinin Cingitaş’ın bahsettiği şahıs olduğunu anladım. Çünkü biz de havacı subaylara bakıyorduk. Adil Öksüz’ün de havacı subayların imamı olduğunu öğrendim” şeklinde ifade verdi. Konya’da görev yaptığı sürede işsiz olan sivil imamların Ankara’da medikal ürün satan bir şirket üzerinden maaş aldıklarına işaret eden İ.D.Ç, Öksüz’ün de tıbbi malzeme satan bir şirketinin olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN