Yakalandığında FETÖ imamı olduğu biliniyormuş

Yakalandığında FETÖ imamı olduğu biliniyormuş

FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı’ firari Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili 13’ü asker, 14’ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri eski Başbakanlık müşaviri 28 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesi sona erdi.

Duruşmada eski emniyet amiri Gökhan Yücel savunma yaptı. Polis memuru Serter Koçak’ın kendisini arayarak Akıncı Üssü’nde kaçan darbeciler arasında sivillerin bulunduğunu, bunlardan birinin ‘imam’ konumundaki Adil Öksüz olduğunu söylediğini aktaran Yücel, diğer personellerden de benzer bilgiler geldiğini anlattı. Bu bilgileri üstlerine aktardığını öne süren Yücel, daha sonra yaşanan gelişmelerden sorumlu olmadığını savundu. Darbe girişimi tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olan Alp Aslan ise, sabah saatlerinde Akıncı Üssü çevresinde bir çok sivilin (FETÖ imamı) yakalandığını, Başkomiser Mehmet Akbaş’ın kendisine yakalananlardan birinin de ‘Adil Öksüz diye biri olduğunu söylediğini ve getirildiğini anlattı dedi. FETÖ’nün sivil imamları hakkında amiri olan Vali ve İl Emnyet Müdürü’ne bilgi verdiğini iddia eden Aslan, ancak Adil Öksüz’ü özellikle söyleyip söylemediğini hatırlamadığını savundu. Aslan ayrıca FETÖ’ye yönelik operasyon düzenlediği için örgütün ölüm listesine alındığını savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN