Garanti BBVA’dan net uyarı! Paranızdan olabilirsiniz! Bunu kesinlikle yapmayın!

Garanti BBVA’dan net uyarı! Paranızdan olabilirsiniz! Bunu  kesinlikle yapmayın!

İnternet ve telefon dolandırıcılık yöntemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bankalar tarafından yapılan peş peşe açıklamalar ile vatandaşlar uyarılırken bu kez de Garanti Bankası müşterilerine uyardı. O mesajları kesinlikle inanmayın. İşte Garanti BBVA bilgilendirme notu…

Garanti Bankası tüm müşterileri ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. Dolandırıcılık yöntemlerine her geçen gün bir yenisi eklenirken bankalarda müşterilerine tek tek uyarıyor. Garanti BBVA çeşitli ödüllerle ilgili gönderilen mesajların gerçek olmadığını belirtti. O mesajları kesinlikle inanmayın. İşte Garanti BBVA bilgilendirme notu…

GARANTİ BBVA’DAN NET UYARI

Garanti BBVA müşterilerine yaptığı açıklama kapsamında 7 başlık altında bütün vatandaşları tek tek uyardı. Dolandırıcılıktan korunma yöntemleri için çeşitli açıklamalarda bulunan Garanti Bankası, hem SMS hem de mail yöntemi ile müşterilerine uyardı.

garanti-bbva.jpg
İşlem yapılacak internet sitesinin güvenli olup olmadığını anlamak için adres ve sertifika kontrolünün yapılması gerektiğini belirten banka, adres çubuğundaki kapalı kilit ikonunun da sitenin güvenlik sertifikası olduğunu vurguladı. Bu ikon bulunmayan sitelerden kesinlikle işlem yapılmaması gerektiği açıklandı.

ÜCRETLİ SPONSOR REKLAM SİTELERİNE DİKKAT!

Başında "ücretli sponsor reklam" yazan sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini açıklayan Garanti BBVA, güvenlik açısından bu linklere tıklanılmaması gerektiğini vurguladı. İşlem yapılacak sitenin adresini adres çubuğuna yazarak giriş yapılmasının daha güvenli olduğunu açıklayan Garanti BBVA, “Deprem yardımı, bağış veya çeşitli ödül, hediye, kazanç ve faizsiz kredi gibi vaatler içeren linklere tıklamayınız.” dedi.

garanti-kredi-karti.jpg

Kendisini banka çalışanı olarak tanıtan sigorta primi kart aidat iadesi gibi işlemler nedeniyle arayan kişilere itibar edilmemesi gerektiği açıklandı. Bu kişilerin yönlendirilmesi ile birlikte kart ve dijital bankacılık bilgilerinin paylaşılmaması gerektiği vurgulandı. Bu tür aramalar kapsamında bankacılık işlemlerinin yapılmaması gerektiği belirtildi.

KENDİNE POLİS JANDARMA OLARAK TANITANLARA DİKKAT!


Garanti BBVA tarafından yapılan açıklama kapsamında yer alan ifadeler şu şekildedir:
“Kendini polis, jandarma, hakim, savcı gibi tanıtarak arayan kişiler, hesaplarınızın ve isminizin terör örgütleri tarafından kullanıldığını belirterek bankacılık bilgilerinizi talep edebilirler veya dijital kanallardan işlem yapmanızı, para göndermenizi isteyebilirler. Bu gibi telefon aramaları ile karşılaşmanız durumunda, telefonu kapatıp hemen arayan numarayı 4440333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezine bildiriniz.”

garanti-banka.jpg
Bankanın güvenlik ekibi tarafından arandığını söyleyen hesaplarınıza izinsiz erişim yapıldığını ifade eden kişilere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Kişilerla kesinlikle şifre ya da kart bilgisi gibi özel bilgilerim paylaşılmaması gerektiği vurgulanırken hiç kimse ile kart ve dijital bankacılık şifrelerinin paylaşılmaması gerektiği aktarıldı.

ÖDÜL MESAJLARINA KANMAYIN


Çeşitli ödül, hediye ve kazanç vaatleri ile SMS, sosyal medya ve e-posta paylaşımları üzerinde yer alan internet sitesine yönlendiren linklere tıklamayınız. Bu sitelere, kredi kartı ve dijital bankacılığa ilişkin herhangi bir bilginizi girmeyiniz uyarısında bulunan Garanti BBVA, banka adını kullanarak maddi promosyon işlemi ve iadesi sebepleri ile uygulama yükletmeye çalışan kişilere de itibar edilmemesi gerektiği duyuruldu.

garanti-bankasi.jpg

Bu tür uygulamalar ile telefonu uzaktan erişim sağlanabileceği vurgulanırken sizi arayarak yönlendirme yapan kişilere kesinlikle itibar etmemeniz gerekiyor. Uygulama marketleri üzerinden bankaların gerçek uygulamalarına https://www.garantibbva.com.tr/tr/bireysel/subesiz/uygulama_dukkani.page adresi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN