Gül benim sorunum değil

Gül benim sorunum değil

Meclis’teki 23 Nisan Resepsiyonu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül’ün adaylığıyla ilgili sorulara “Bunu ona sorun. Bu benim sorunum değil” yanıtını verdi. CHP’li Özgür Özel’e de sert tepki gösteren Erdoğan, “Ben aşağıda olsaydım ona sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü de verirdim” dedi.

YUSUF ZİYA CÖMERT/ANKARA

Meclis’te TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ev sahipliğinde düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda liderlerin ortak gündemi 24 Haziran erken seçimleriydi. Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli, BBP Lideri Mustafa Destici ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Kuvvet Komutanları’yla ayak üstü sohbet ettikten sınra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Abdullah Gül’ün aday olacak mı” sorusuna da cevap verdi. Cumhurbaşkanı “Bunu ona sorun. O benim sorunum değil. Siyasette kadrolarımızla beraber çalışırız neticeyi alırız. Bugüne kadar böyle yaptık. Hepsinde de hamd olsun bugüne kadar başarılı olarak, devamlı tırmanarak neticeleri aldık “ dedi.

Erdoğan, 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili olarak, “Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti’ye geçiyor. Sözde İYİ Parti’de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu? Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket. YSK, mesala kararı cumartesi de verebilirdi. YSK kararı cumartesi verseydi belki o zaman bu 15’ler olayı olmayabilirdi. Gerek sözde İYİ, gerekse CHP bu zor duruma düşmeyebilirdi.” dedi. Erdoğan, “Ama 24 Haziran’da benim halkım, benim vatandaşlarım parlamentoyu bu derece kirli bir duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir. Çünkü demokrasinin nezahati, nezaketi bu anlayışlarla olmaz. Onun için de bu işin çözüm yeri sandıktır. Sandıkta da 24 Haziran’da gereken dersi alacaklardır” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin baskın seçim tepkilerine de cevap veren Erdoğan: “Önce hep ‘sandık sandık’ dediler, şimdi ‘baskın seçim’ diyorlar. Siz istediniz, şimdi neden baskın seçim diyorsunuz? Biz de gönlünüzü yaptık işte. Hadi buyur, hayırlı olsun. ‘Er meydanı’ dediniz, buyurun meydan” değerlendirmesinde bulundu.

Meclis’te bugün yaşanan gerginlikle ilgili olarak Erdoğan, “En çok üzüldüğüm tamamıyle yalanların diz boyu olduğu dürüstlükten tamamen uzak. Öncelikle 15 Temmuz gecesini konuşalım. 15 Temmuz’la ilgili olarak Sayın Başbakan’a yapılan itham gerekse şahsımla ilgili itham çok ağır. TV kayıtlarında saat 23:17’de Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğu belli” diye konuştu.  Erdoğan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e de çok sert tepki gösterdi: “Ben aşağıda olsaydım ona sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim. Bana parmağını sallıyor. Ben yukarıdaydım aşağıda değildim. Aşağıda oturmuyorum. Oturduğum makam yukarıda ama aşağıda olmuş olsam ona sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim çünkü.”

Erdoğan’dan küçük Cumhurbaşkanı’na: Sayın Başkan 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çocukları kabul etti. Erdoğan, koltuğunu 6’ncı sınıf öğrencisi Fatih Mintaş’a devretti. Erdoğan’ın yerine geçen Fatih’e üç kez ‘Başkan’ diye hitap etmesi dikkat çekti. Erdoğan, Mintaş’ın performansını değerlendirirken “Cumhurbaşkanlığı makamının nasıl temsil edileceğini Fatih Başkan en iyi şekilde ortaya koydu” ifadelerini kullandı. Erdoğan daha sonra dünyanın 40 ülkesinden gelen 800 çocuğu Beştepe’de ağırladı.

23 Nisan ruhuna yakışmadı

BMM’nin açılışının 98. yılı dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul’da tansiyon yükseldi, karşılıklı sert açıklamalar geldi. Özel oturumu Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuvvet komutanları ve yüksek yargı üyeleri de locadan takip etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ve OHAL üzerinden hükümete yüklendi. 26. Dönem milletvekillerinin çocuklarına bırakacağı en güzel mirasın FETÖ’nün darbe girişimine karşı topyekun direnmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi kurma kararı mirası vardır ki bu kötü mirastır” dedi. AK Parti’li vekillerin sıralara vurarak ve bağırarak tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, Başbakan Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ilgaz Tüneli’nde geçirdiğini iddia etti. Bunun üzerine Yıldırım, sert bir şekilde “Tanklar senin Genel Başkanı’na yol verirken, bu ülkenin Başbakanı uçaklara ‘alçakları vurun’ demiştir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ise yaşananları yaşananlara için ‘rezalet’ ifadesini kullandı.

Liderlerin gündemi 24 Haziran’dı

Meclis’te TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ev ssahipliğinde düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda liderlerin ortak gündemi 24 Haziran erken seçimleriydi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in katılmadığı toplantıda liderler soruları yanıtladı.

ADAYLIĞI SAYIN GÜLE SORUN

Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurul’daki olaylı oturumla ilgili yaptığı açıklamada “Yalana karşı çok titizim ama gözümün içine baka baka yalan söyleyenlere asla müsamaha göstermem. Nezaketi bize öğretmek isteyenler nezaketli iş yapsın” dedi. Başbakan Yıldırım, CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinin, bunu demokrasi adına yaptıklarını söylemesinin hatırlatılması üzerine de “Yersen” ifadesini kullandı. Yıldırım, “Sizce Sayın Erdoğan’ın karşısına Sayın Abdullah Gül ortak çatı adayı olarak çıkar mı?” şeklindeki soru üzerine, “Sayın Abdullah Gül’e sorarsanız daha doğru olur.” cevabını verdi. Ardından, “Sizi nasıl etkiler?” sorusuna da Başbakan Yıldırım, “Olasılıklara göre amel edilmez” karşılığını verdi.   

BİZİM ADAYIMIZ BELLİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya cevap verdi. Bahçeli, “Meral Akşener’in adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya, “Bunu bize sormayın bizim adayımız belli” cevabını verdi.

ARKASINDA İŞ BİRLİĞİ VAR

BBP Genel Başkanı Destici de CHP’den İYİ Parti’ye gecen 15 milletvekiliyle ilgili konuştu: “YSK’nın vereceği karar beklenebilirdi ama beklenmedi. Bu da 15 vekilin geçişinin sadece seçimlere katılmak için değil, aslında onun arkasında daha büyük iş birliğinin, amacın, gayenin hedefin olduğunu gösteriyor. Cumhur ittifakı’nın adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı bir şekilde seçtirmemeye yönelik bir çalışma yürütülüyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN