Hakim-savcı adaylarını diş kontrolüyle elediler

Hakim-savcı adaylarını diş kontrolüyle elediler

Ankara’da 31 askeri hakim ve savcıya açılan davanın iddianamesinde çarpıcı bilgiler yer aldı. FETÖ’cü bir savcı yardımcısının “Gülen için gıyabi tutuklama çıkart” talimatına “Al kendin yap” cevabını verdiği belirtildi. Örgüt üyesi olmayan adayların ise mülakatta ağız kontrolüyle elendiği ifade edildi.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 31 askeri hakim ve savcıyla ile ilgili açtığı davanın iddianamesinde çarpıcı tanık ifadeleri yer alıyor. Askeri hakim ve savcıların son yıllarda çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu’dan seçilmesinin dikkat çekici olduğunu anlatan tanıklar, bunlar arasından bir askeri hakimin üst aramasında PKK’nın karakol bombalama görüntüsünün çıktığını söyledi. Bir askeri savcının ışıkevleriyle ilgili soruşturma sırasında yardımcısına “Fetullah Gülen hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartması” talimatı verince konunun MSB Askeri Adalet İşleri Başkanlığı’na aktarıldığı yine tanık ifadelerinde yer aldı. Bu talimatı yerine getirmeyen yardımcının “Al kendin yap” cevabı verdiği öğrenildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Hukuk İşleri Başkanı M.E.T, FETÖ’nün sistemin açıklarını kullandığını ve kimseden hesap sorulmadığını ifade edip, “Terör örgütleri mensuplarını istedikleri yerlere getirdiler. İlk alımlardan giren ve Hava Kuvvetleri’ne ayrılan bir hakim adayı İzmir Hava Eğitim Komutanlığı’nda kıta stajını yaparken üst aramasında üzerinde PKK’nın karakolları bombalamasına ilişkin CD bulundu. Bundan sonra askeri hakimliği sona erdi” dedi. M.E.T, İzmir Hava Eğitim Komutanlığı’ndaki ikinci hakim alımında ön sağlık muayenede bir diş doktorunun adayların ağzına bakıp elediğini gördüğünü belirterek “Bu şekilde değerlendirmesinin nasıl yapıldığını öğrenmeye çalıştım. Bunun doğru olmadığını belirtip o günkü Eğitim Komutanı Korg. Z. G.’ye gidip söyledim” diye konuştu. 

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi eski Başsavcısı H.H.M. ise 2010 sonrası kalabalık gruplar halinde askeri hakim alımı yapıldığını kaydederek “Bu hakim adaylarının mezuniyet yerleri incelendiğinde çoğu vakıf üniversitelerinden veya taşra üniversitelerinden mezunlardı. Staja başlarken Başsavcı olarak onları kabul edip hem tanışma hem de nasihat amacıyla toplantılar yaptım. Çok zor bir sınavdan geçen kişilerin bunlar olmaması lazım diye aklımda soru işareti kaldı. Özellikle stajyerlere “İradesini ipotek edenlerin hakimlik yapamayacağını” belirtirken yüzlerindeki ifadeye dikkat ettim. Son yıllarda seçilen askeri hakimlerin hepsinin de yüzlerinde olumsuz ifadeyi gördüm” ifadelerini kullandı.

SON GİREN SIKIYÖNETİME

Askeri hakim-savcılara yönelik Ankara’da hazırlanan iddianamede ifadeleri yer alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri D.U, “15 Temmuz 2016 tarihinde gece geç saatlerde söz konusu listeden haberim oldu. Genel itibariyle Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalarda yargılanan ya da bu davalarda mağdur edilen askeri hakimler söz konusu listede MSB emrine verilmiş. Kızak diye tabir edebilecek bir görev. Son dönemde askeri yargıya alınan ve genç olan askeri hâkim ve adayları ise, Sıkıyönetim mahkemelerinde ve savcılıklarında görevlendirilmiş” dedi. Başka bir tanık U.A. ise 2010 sonrası sınava girip kazananların çoğunun Güneydoğu ve Doğu kökenli olduğunu gözlemlediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN