IELTS sınav tarihleri ne zaman? İELTS sınav ücretlerinin yatırılması - İşte başvuru ekranı

IELTS sınav tarihleri ne zaman? İELTS sınav ücretlerinin yatırılması - İşte başvuru ekranı

Haberimizden merak ettiğiniz IELTS sınav tarihleri ve İELTS sınav ücretlerinin yatırılması hakkında detaylara ulaşabilir konu hakkında tüm merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz. IELTS, Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı, İngilizce'nin kullanıldığı ortamlarda öğrenim görmek veya çalışmak isteyen kişilerin İngilizce dil yeterliliğini belirlemek üzere tüm dünyada uygulanan ve en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır. İşte sınav hakkında merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

Sınava girecek olan adayların en çok merak ettiği konuların başında IELTS sınav tarihleri ve İELTS sınav ücretlerinin yatırılması ve diğer işlemler geliyor. IELTS 4 aşamadan oluşmaktadır: Dinleme (30 Dakika), Okuma (60 Dakika), Yazma (60 Dakika) ve Konuşma (11-14 Dakika). Toplam sınav süresi 2 saat 45 dakikadır. Dinleme, Okuma ve Yazma sınavları tek aşamada gerçekleşir. Konuşma sınavı aynı gün, 3 gün önce veya 3 sonra gerçekleşebilir. İşte IELTS sınav tarihleri ne zaman İELTS sınav ücretleri nereye nasıl yatırılır gibi merak ettiğiniz soruların yanıtı.

SINAV ÜCRETLERİ

IELTS sınav ücreti 575 TL’dir. Adayların kur artışından olumsuz etkilenmemesi için (diğer uluslararası sınavların aksine) British Council Türkiye olarak sınav ücretlerimizi Türk Lirası olarak belirlemekteyiz.

Önemli not: Kredi kartı/ banka kartı ile ödeme yapıldığında karttan çekilen ücretin sınav ücretinden birkaç TL daha fazla olduğu durumlar nadiren oluşabilmektedir. Bu fark kesinlikle British Council tarafından tahsil edilmemektedir. Bu fark, kart işlemini gerçekleştiren yabancı tedarikçi firma ile kartınızın ait olduğu banka arasındaki kur farklılığından kaynaklanmaktadır. Bu sebepten doğabilecek sınav ücreti farklılığını kabul ediyorsanız kredi kartıyla ödeme yaparak IELTS’e kaydolabilirsiniz.

SINAV YERLERİ

British Council, Türkiye’de Adana, Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir’de IELTS sınavı düzenlemektedir. Kayıt işlemlerinin tümü ise, British Council’ın İstanbul’daki ofisi tarafından gerçekleştirilmektedir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sınav yeri, saati ve sözel sınav detayları; sınav tarihinden 4 gün önce, saat 18.00'den sonra açıklanmaktadır. Yazılı ve sözlü sınavınızın yer ve zaman bilgilerini, sayfamıza tıklayıp başvurunuzda kullandığınız ID Numarasını girerek öğrenebilirsiniz.

SINAV TARİHLERİ

Aşağıdaki tablolar, yakında Türkiye'de gerçekleşecek olan yazılı sınav tarihlerini göstermektedir. Erken başvuru sınava yer bulma ihtimalini arttırdığı için, mümkün olan en kısa sürede kaydınızı online olarak yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kontenjanı dolan sınavların online kayıt sisteminde görünmediğini lütfen göz önünde bulundurun. Sınav tarihleri ve uygunluğu konusunda canlı bilgi almak için Online kayıt sistemimizi ziyaret edebilirsiniz.

17-12/01/screenshot_1.jpg

17-12/01/screenshot_2.jpg

17-12/01/screenshot_3.jpg

17-12/01/screenshot_4.jpg

17-12/01/screenshot_5.jpg

17-12/01/screenshot_6.jpg

'SINAV FORMATI NEDİR VE SINAV NE KADAR SÜRMEKTEDİR?'

IELTS 4 aşamadan oluşmaktadır: Dinleme (30 Dakika), Okuma (60 Dakika), Yazma (60 Dakika) ve Konuşma (11-14 Dakika). Toplam sınav süresi 2 saat 45 dakikadır. Dinleme, Okuma ve Yazma sınavları tek aşamada gerçekleşir. Konuşma sınavı aynı gün, 3 gün önce veya 3 sonra gerçekleşebilir.

'ENGELLİ ADAYLARA NE GİBİ YARDIM SAĞLANABİLİR?'

Sınav merkezleri engelli adayların özel ihtiyaçları karşılamak için her türlü çabayı göstermektedir. Eğer özel bir ihtiyacınız varsa, kayıt sırasında yerel sınav merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Sınav merkezlerinin özel düzenlemeler için üç ay önceden bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

'SINAV ÜCRETİ NE KADAR?'

IELTS sınavı ücretlidir. Akademik ve Genel Eğitim sınavlarının ücretleri aynıdır. IELTS sınav ücreti 01 Ocak - 31 Aralık tarihleri arasında 575 TL olarak belirlenmiştir. Farklı para birimlerinde yapılan ödemeler kabul edilmeyecek olup yalnızca Türk Lirası ödemeler hesap sistemimizde görülebilmektedir.

'TÜRKİYE’DE KAÇ ADET SINAV MERKEZİ MEVCUTTUR?'

Sınav merkezi Istanbul olup, British Council Türkiye’de 5 ilde sınav gerçekleştirmektedir: Istanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya. Sınav için en az 2 ay öncesinden başvuru yapmanızı öneririz çünkü kayıtlarda ilk gelen ilk hizmet alır kuralı çerçevesinde hareket edilmektedir.

'IELTS SINAVINI KİMLER KABUL EDİYOR?'

Dünya çapında IELTS, aralarında devlet, akademik ve istihdam kurumlarının da yer aldığı 10.000’den fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul edilmektedir. Dahası, IELTS, göçmenlik için İngilizce yeterliliğini şart koşan ülkelerce kabul edilen tek İngilizce dil sınavıdır.

'BAŞVURU İÇİN HANGİ DOKÜMANLAR GEREKLİDİR?'

Öncelikle kimlik belgenizi veya pasaportunuzu online kayıt sistemine yüklemeniz gerekmektedir. Unutmayın sadece geçerli Kimlik belgeleri (fotoğraf çok eski olmamak kaydıyla) veya Pasaport (geçerlilik süresi geçmemiş) kabul edilmektedir.

'ONAY E-MAİLİNİ NE KADAR SÜREDE ALABİLİRİM?'

Kayıttan sonra e-posta adresinize ödeme için gerekli olan referans numarasını içeren otomatik IELTS başvuru özeti gönderilir. Takiben birkaç gün içerisinde veya sınavınıza 10 gün kala sınav onay e-postası alacaksınız. Tarafınıza gönderilen onay mailinde Road to IELTS online kazırlık kursuna erişim kodları da belirtilecektir.

Sınav yer ve zaman bilgileri sınavdan dört gün önceye denk gelen Salı günleri saat 18.00’de internet sitemizde yayınlanır ve kimlik bilgilerinizle giriş yapıp sınav yerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Yazılı ve sözlü sınav yer ve zaman bilgilerinin yer aldığı sayfayı ziyaret ederek kontrol edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için lütfen Sınav Hizmetleri ile iletişime geçin.

'EĞER SINAVIMI İPTAL ETMEK VEYA ERTELEMEK İSTERSEM?'

Eğer sınavınızı sınav tarihinden 5 hafta önce ertelemek veya iptal etmek isterseniz, herhangi bir kesinti olmadan para iadesi alabilir veya sınavınızı farklı bir tarihe erteleyebilirsiniz. Eğer erteleme veya iptal sınav tarihine 5 hafta kala yapılırsa, tıbbi gerekçe gösterdiğiniz takdirde 140 TL kesinti yapılarak ödemenizi geri alabilir veya sınavınızı erteleyebilirsiniz.

Haberimizden merak ettiğiniz IELTS sınav tarihleri ve İELTS sınav ücretlerinin yatırılması hakkında detaylara ulaşabilir konu hakkında tüm merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz. IELTS, Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı, İngilizce'nin kullanıldığı ortamlarda öğrenim görmek veya çalışmak isteyen kişilerin İngilizce dil yeterliliğini belirlemek üzere tüm dünyada uygulanan ve en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır. İşte sınav hakkında merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN