İŞKUR memur alımı yapan kurumlar belli oldu! İşte şartları...

İŞKUR memur alımı yapan kurumlar belli oldu! İşte şartları...

İŞKUR memur alımı yapan kurumlar son günlerde memur olmak isteyen adaylar tarafından yakından takip ediliyor. Memur alımı yapacak kurumlar şartlarını açıklamaya başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İSKİ, Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı yapacağını duyurdu. İşte İŞKUR memur alımı yapan kurumlar ve şartları

İŞKUR milli istihdam seferberliği kapsamında binlerce memur ve işçi alımı devam ediyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanların arasında Kamu Memur alımı ve Kurum Dışı Kamu işçi alımı yapılıyor. Yayınlanan ilanlara adayların başvuruda bulunabilmesi için İŞKUR'a kaydının olması ve 18 yaşını doldurması gerekiyor. Bazı pozisyonlar için
KPSS şartı da arayan ilanlar arasında Belediyelere alınan Zabıta alımları geliyor. Bunun yanı sıra bu ilanlar arasında en fazla rağbet gören ilan ise Büro Memuru
olarak öne çıkıyor. Birçok şehirde belirtilen pozisyonlar için adaylar başvuru işlemlerini İŞKUR üzerinden gerçekleştirebiliyor.


AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI MEMUR ALIMI YAPACAK

Memur alımı şartları son günlerde memur olmak isteyen adaylar tarafından yakından takip ediliyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin 274 memur alımı yapılacak. Memur alımına ilişkin beklenen tercih kılavuzu yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığınca yerleştirme yapılmak üzere ilan edilecek toplam kadro sayısı ilkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi için 1.057, ortaöğretim (Lise) düzeyi için 1.682, önlisans düzeyi için 271 ve lisans düzeyi için 264 olmak üzere toplam 3.274 oldu. 2018 yılı Yerleştirme işlemleri 1-14 Aralık 2018 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinde yer alan Devlet Personel Başkanlığı sayfası üzerinden gerçekleştirilecek.

Yapılacak yerleştirme işlemine ilişkin “Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İstihdam Edilecekler İçin 2018 Tercih Kılavuzu”na 30 Kasım 2018 Cuma günü itibariyle Başkanlığımız www.dpb.gov.tr internet adresinden ve 03/12/2018 tarihi itibariyle www.turkiye.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.


İSKİ 461 MEMUR ALIMI YAPACAK

İSKİ boş bulunan memur kadroları için 461 personel alımı yapacağını ilan etti. Açıktan atama yoluyla yapılacak olan İSKİ memur alımı için KPSS şartı ve bazı özel şartlar aranıyor. İSKİ memur alımı başvuruları 3-10 Aralık tarihleri arasında kabul edilecek. İşte İSKİ memur alımı şartları ile ilgili detaylar...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamaya göre, kurum bünyesinde çeşitli birimlerde istihdam etmek üzere 461 personel alımı yapılacak. Kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan ilanla birlikte başvuru şartları ve diğer kriterler belli oldu. Peki, İSKİ personel alım başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler?


BAŞVURU NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Sınava girmek isteyen adaylar başvurularını 03/12/2018–10/12/2018 tarihleri arasında https://basvuru.iski.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru formunu doldurarak gerçekleştirecektir. Başvuru formu gerçeğe uygun olarak doldurulacak olup başvuru bilgileri yanlış ya da eksik olan adaylar kurumumuzdan herhangi bir hak talep edemeyecektir.

03/12/2018 – 10/12/2018 tarihleri arasında https://basvuru.iski.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuruda bulunan adaylar arasından T.C. Kimlik Numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumu kontrol edilmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 5 (beş) katı aday evrak teslimi için 17/12/2018 tarihinde https://basvuru.iski.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

Adaylar https://basvuru.iski.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve aşağıda sayılan belgeleri, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Güzeltepe Mahallesi Alibey Caddesi No:7 34060 Eyüpsultan/İstanbul adresine 24/12/2018 – 28/12/2018 tarihleri arasında (sadece iş günlerinde ve 09.00 – 17.00 saatleri arasında) ulaştıracaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş ve belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

Bilgisayar İşletmeni kadrosu için M.E.B.’den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğünü belgelemek.

3 (üç) sıra numaralı Mühendis (Erkek) kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Çevre Mühendisliği alanı ile ilgili bir Yüksek Lisans programından mezun olmak ve Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

4 (dört) sıra numaralı Mühendis (Kadın) kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Çevre Mühendisliği alanı ile ilgili bir Yüksek Lisans programından mezun olmak ve Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

9 (dokuz) sıra numaralı Mühendis kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

12 (Oniki) sıra numaralı Mühendis kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Geoteknik, Geoteknik ve Zemin Mekaniği Yüksek Lisans programlarının birinden mezun olmak ve Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

13 (Onüç) sıra numaralı Mühendis kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Hidrolik, Hidrolik ve Su Kaynakları Yüksek Lisans programlarının birinden mezun olmak ve Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

15 (Onbeş) sıra numaralı Mühendis kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

23 (Yirmiüç) sıra numaralı Kütüphaneci kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Osmanlıca Yazılan Eser ve El Yazmalarını Okumak ve Türkçeye Çevirmek Konusunda en az 140 saatlik M.E.B.’den Onaylı Sertifika sahibi olduğunu belgelemek.

27 (Yirmiyedi) sıra numaralı Kimyager kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

31 (Otuzbir) sıra numaralı Psikolog kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Endüstri Psikolojisi, Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Yüksek Lisans programlarının birinden mezun olmak.

38 (Otuzsekiz) sıra numaralı Bilgisayar İşlemeni kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

40 (Kırk) sıra numaralı Bilgisayar İşlemeni kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

42 (Kırkiki) sıra numaralı Bilgisayar İşlemeni kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

44 (Kırkdört) sıra numaralı Bilgisayar İşlemeni kadrosu için başvuruda bulunacak olan adayların Son 5 Yıl İçerisinde İngilizceden YDS ya da eşdeğer bir sınavdan en az C seviyesinde puan almış olmak.

MALİYE BAKANLIĞI YÜZLERCE MEMUR ALIMI YAPACAK

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu 71 maddelik kanun teklifine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde ‘Türk Reasürans Anonim Şirketi’ kurulacak. Bu şirketin kurulması ile yüzlerce memur alımı yapılacak. Ancak henüz kaç personel alınacağı açıklanmadı. Detaylar haberimizde.
Kamu PersoneliTürkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yeni torba kanun teklifi ile sigorta şirketlerinin sigortalamakta güçlük çektiği ya da teminat vermek istemediği riskleri sigortalayacak ‘Türk Reasürans Anonim Şirketi’ kurulacak. Şirketin sermayesi Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait olacak. Bakanlık bünyesinde faaliyet gösterecek şirkette yüzlerce memur istihdam edilecek.

MEMUR ALIMI YAPILACAK

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan 71 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alan Reasürans şirketinin kurulması amaçlanıyor. Kurulacak şirket bünyesine hem mevcut devlet memurluğu kadrosunda yer alan memurlardan kadro değişikliği usulü ile hem de yeni atama ile çok sayıda memur istihdam edilecek.

24 Haziran seçimlerinden sonra geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devletin hem işleyişinde hem de yönetim kadrolarında birçok değişiklik yaşandı. Bakanlıklar yapısal olarak değiştirildi, birleştirilen bakanlıklar oldu, yeni kurulan kamu kurumları ve kuruluşları oldu. Bu yeni sistem değişikliğinden de en çok devlet memurları etkileniyor. Kimisilerin çalıştığı kurum değiştirilirken, kimilerinin görev ve unvanı değişiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde faaliyt gösterecek olan Reasürans isimli şirket için de yüzlerce memur alımı yapılacak.

BİR AY İÇİNDE ALIMLAR BAŞLAYACAK

Şimdilik kaç memur alımı yapılacağı, ne zaman yapılacağı ile ilgili kesin bir bilgi yok ancak yasa teklifine göre şirketin 3 ay içerisinde kurulması ve kurulduktan 15 gün içerisinde kurumlar arası atamaların gerçekleştirilmesi, diğer 15 günlük zaman içerisinde de personel ihtiyacının net bir şekilde belirlenip alımların yapılması bekleniyor.

Meclis kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre, yeni kurulacak şirket bünyesinde 2 bin 200 civarında memur istihdam edilecek.

REASÜRANS NEDİR?

Reasürans, sigorta edilmiş riskin, belli bir kısmının ya da tamamının yeniden sigorta edilmesi anlamına geliyor. Sigorta şirketleri, özellikle büyük sigorta işlerinde hasar ödemekte zorlanmamak ya da mali yönden sigortalanması mümkün olmayan riskler için prim ödeyerek, kendilerini sigortalatırlar. Buna reasürans denir. Büyük bir hasar oluştuğunda da devreye reasürans şirketi ya da şirketleri girer ve hasarı öder. Genelde sigorta şirketleri dünyanın büyük reasürans şirketleri ile çalışır. Türk pazarında da reasürans alanında 1929 yılından bu yana sermayesi Türkiye İş Bankası’na ait olan Milli Reasürans faaliyet gösteriyor. Ancak kurulacak olan Türk Reasürans Anonim Şirketi daha çok sigorta şirketi gibi çalışacak.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN