Kaftancıoğlu’ndan parti ve sendikalara ‘1 Mayıs’ eleştirisi

Kaftancıoğlu’ndan parti ve sendikalara ‘1 Mayıs’ eleştirisi

1 Mayıs'ın yasaklandığı Taksim'e yürümek için Saraçhane'de toplanan gruplar polis barikatıyla karşılaştı. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, polisin biber gazlı müdahalesine, “Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş” eleştirisini getirdi.

İstanbul Taksim Meydanı'na kutlama izni verilmemesi sonrası polis Taksim'e çıkan tüm yolları kapattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çevresinde toplanan grupların Saraçhane'den meydana çıkması engellendi.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından, 1 Mayıs’a yönelik bir paylaşım yaptı. Kaftancıoğlu’nun yaptığı paylaşım şu şekilde:

“1 Mayıs izlenimim ve konuşulanlar; Sabah erkenden Taksim ve civarında polis kaynıyordu haliyle

Güvenlik güçlerinin kendi aralarındaki diyalogları:

“-Abi bizimkiler! çok korkuyorlar Taksim’e çıkılmasından

-Sendikalar kararlı durur CHP(Özgür Özel denildi) yürürse durduramayız

-Onlar vazgeçmezse durdurmamız zor

-Çıksalar ne olacak ki? ”

Böylesi bir dönemde, Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş.

Kısmetse seneye diyelim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN