Kaliteli eğitim için ‘sözleşmeli öğretmen’ modeli

Kaliteli eğitim için ‘sözleşmeli öğretmen’ modeli

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenleri daha uzun süre tutmak için 2016’da geliştirdiği ‘sözleşmeli öğretmen modeli’yle bölge illerinin eğitim kalitesini yükseltmeye çalışıyor. Bu kapsamda 38 bin sözleşmeli öğretmenin yüzde 90’ı bölgedeki kentlerde görevlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uygulanan ‘sözleşmeli öğretmen modeli’yle bölgedeki eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. MEB Veri Analiz ve Politikaları Daire Başkanı Şerafettin Cankurt, az gelişmiş kentlerde eğitimde nicelikten ziya
de nitelik yönünde sıkıntı çekildiğini söyledi. Söz konusu sıkıntının öğretmen sirkülasyonunun doğudan batıya doğru yoğun olmasından kaynaklandığını ifade etti. Öğretmenleri bölge illerinde daha uzun süre tutmak için 2016 yılında geçtikleri sözleşmeli öğretmen modelinin memnuniyet yarattığını ifade eden Cankurt, sözleşmeli öğretmen uygulaması kapsamında ataması yapılan 38 bin öğretmenin yüzde 90’ının bölgede görev yaptığını kaydederek, şöyle devam etti: “Sözleşmeli öğretmen uygulaması daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine hitap ediyor. Bakanlığımız bu konuda kalkınmada öncelikli illeri baz alarak hareket etti. Doğu ve Güneydoğu illerimiz kalkınmada öncelikli iller olduğundan bu uygulamanın bağlayıcı özelliği ön planda tutuldu. Sözleşmeli öğretmen uygulamasıyla eğitimcilerimizin bölgelerdeki kalış süresi 4+2 olarak hesaplanıyor. Mevzuat gereği, zorunlu olarak 4 yıl sözleşmeli öğretmen olarak çalışacak, daha sonra ki 2 yıl da kadrolu olarak bulunduğu bölgede öğretmenimizin çalışması gerekiyor. Tecrübeli öğretmenlerin bölgedeki kalış süresini uzatan sözleşmeli öğretmen uygulaması, bu bölgedeki eğitimin kalitesinin artmasını da ciddi oranda etkileyecektir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN