Kartepe Zirvesi 2018 başladı

Kartepe Zirvesi 2018 başladı

İnsan ve insanlığı ilgilendiren sorunlara yararlı çıktı ve çözümler üretmeyi amaçlayan Kartepe Zirvesi, geçen yıl da olduğu gibi çok önemli isimlere ev sahipliği yapıyor.

Zirve’nin Açılış konuşmalarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan Eski Başbakanı George Papandreu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Irene Vojackova Sollorano, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gerçekleştirdi.

18-10/26/disisleri-bakani-mevlut-cavusoglu.jpg

18-10/26/isleri-bakani-suleyman-soylu.jpg

'ALEVLER ÜSTÜMÜZE GELİYOR'

26 – 28 Ekim tarihleri arasından Kartepe Greenpark Otel’de gerçekleşecek “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” temalı Kartepe Zirvesi’nin açılış konuşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. 

18-10/26/kocaeli-buyuksehir-belediye-baskani-ibrahim-karaosmanoglu.jpg

İbrahim Karaosmanoğlu, “ Bu yıl zirvemizin teması; Göç, Mültecilik ve İnsanlık. Bu konu hakkında, dünyanın dört bir yanında yüzlerce kurum, binlerce toplantı yaptı, yapmaya devam ediyor. Buna rağmen bu temayı tercih ettik. Zira yangın devam ediyor. Alevler üstümüze üstümüze geliyor. Bu yangını söndürme seferberliğine, entelektüel bir katkı sunmak istedik. Bu nedenle göç konusunu seçtik” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN