Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek! Sürücünün yükü artıyor

Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek! Sürücünün yükü artıyor

Türkiye’de trafik sigortası primlerinde sabit bir ücret sistemi uygulanıyor, bu da kaza yapmayan sürücülerin de kaza yapanlar kadar maliyeti üstlenmelerine neden oluyor. Ülkede bulunan 28 milyon aracın 24 milyonunun trafik sigortası bulunurken, yıllık olarak yaklaşık 1.2 milyon aracın kaza yaptığı belirtildi. Bu durum, kaza yapmayan 22 milyon sürücünün de kaza yapanlarla aynı maliyete katlanmasına yol açıyor.

TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, trafik sigortası primlerinin hükümet tarafından belirlendiğini ve tavan fiyat politikası uygulandığını ifade etti. Bağcı, her 100 araçtan 4’ünün kaza yaptığını ve bu durumun maliyetinin kaza yapmayan sürücüler tarafından da karşılandığını dile getirdi.

Sigorta şirketleri, teknik zararların 33 milyar liraya ulaşması üzerine, hükümetin prim belirleme uygulamasından vazgeçilmesini ve primlerin serbest bırakılmasını talep ediyor. Bağcı, çözüm olarak serbest ve standart tarife uygulamasının bir arada yürütülmesi gerektiği önerildi.

img-5264.jpeg

Öneriye göre, tek bir fiyat belirlenmeli, ancak iyi sürücüler ile riskli sürücüler arasında indirim farkları oluşturulmalıdır. Bu sistem, adil bir yapı oluşturarak iyi sürücülerin daha az ödeme yapmasını sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN