Kıbrıs müzakereleri devam ederken, Rum lider toplantıyı terketti

Kıbrıs müzakereleri devam ederken, Rum lider toplantıyı terketti

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, adadaki tarafların buluştuğu zirvede Rum lider Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurarak çıktığını söyledi.

Aylardır devam eden Kıbrıs müzakerelerinde bugün büyük bir kriz yaşandı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, bugün yeniden bir araya geldi. 

Ara bölgedeki BM tesislerinde gerçekleşen görüşme, Anastasiadis'in kapıyı vurup salondan çıkmasıyla bitti.

SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK

Liderler, bugünkü görüşmede Rum Meclisi'nin Enosis referandumunun okullarda anılması kararını görüştü.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum mevkidaşının masadan sinirle kalktığını "Söyleyecek bir şeyim yok" diyerek salonu terk ettiğini söyledi.

KAPIYI AÇMAK ONLARIN ELİNDE

Türk tarafının Enosis konusundaki rahatsızlığını aktardığını bildiriyor. Rum lider Anastasiadis ise, beş sayfalık bir metin ile toplantıya geldi. Masadaki büyük kriz, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin konuyu toparlayan bir konuşma yaptığı sırada gerçekleşti.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Kapattıkları kapıyı açmak onların elinde" açıklamasını yaptı.

 

 

 

 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN