Kızılötesi yazıyla motivasyon mesajı 

Kızılötesi yazıyla motivasyon mesajı 

Adana’da baskın yapılan gaybubet evinde bir ayna üzerinde bulunan ve sadece kızılötesi ışıkla okunabilen mesaj bulundu. FETÖ’nün bu tip yazılarla örgüt içindeki dağılmayı önlemeye çalıştığı belirtiliyor.

Adana polisi, geçen 31 Aralık’ta Yüreğir’de gaybubet evlerine (aranan firari örgüt üyelerinin saklandığı evler) operasyon düzenledi. Şafak vakti baskın yaparak eve giren polisler, mahrem imam M.A. ve eşi Z.V.A. ile akrabaları Nazif B.’yi gözaltına aldı. Nazif B., kullandığı cep telefonu hattını baskın sırasında tuvalete attı. Polis, incelemeye aldığı hattın ABD’nin Florida eyaletinde faaliyet gösteren operatör şirketinden alınıp, Nazif B.’ye gönderildiğini belirledi. Telefonda ByLock yüklü olduğu, tutuklanan Adana emniyet imamı Mehmet Yıldız’ın da bu hattı kullandığı saptandı. Tutuklanan Nazif B.’nin evinde arama yapan polisler, ilginç bir ayrıntıya daha ulaştı. Yatak odasındaki aynada özel kalemle yazılan sadece kızılötesi ışığıyla okunabilen bir mesaj tespit edildi. Örgüt üyelerini motive etmek amacıyla yazıldığı belirlenen mesajda “Melek eline denktir mabede sahip eller. Göklerin sesini andırır ondaki diller. Dahası heyecanla köpürünce gönüller, bu ses karşısında keser ötmeyi bülbüller” ifadeleri yer alıyor. Söz konusu mesaj Twitter’da ‘Aslan Çınar’ adına açılan sahte bir profilde de yer alıyor. 2014 yılı Ocak ayında açılan hesaba ulaşmak için şiirin içeriğinin Google’a yazılması gerekiyor. FETÖ lideri Gülen’in son zamanlarda özellikle örgüt üyesi askerler arasındaki dağılmaları önlemek için ve bu kişileri motive etmek amacıyla gaybubet evlerine mesajlar gönderdiği kaydediliyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN