KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? İşte sorgulama sayfası

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? İşte sorgulama sayfası

ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir. İşte, KPSS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı...

Devlet dairelerinde memur olmak isteyen vatandaşların katılım sağladı KPSS sınavının ardından gerçekleşen yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından tamamlandı. KPSS tercih sonuçlarına göre toplam 70 bin kişi tercih yaparken, yerleşen sayısı 1020 oldu. Memur adayları yerleştirildikleri kamu kurumlarına kayıtlarını yaparak en kısa sürede mesailerine başlayacak.

2021 KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1-8 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adayların merakla beklediği haber ÖSYM'den geldi. KPSS yerleştirme işlemlerini tamamlanarak sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ilan edildi.

ÖSYM'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "KPSS-2021/1: Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. 01 - 08 Temmuz 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2021/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Temmuz 2021 tarihinde saat 09.10'dan itibaren ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir" denildi.

KPSS'DE GÖRE KAÇ KİŞİ YERLEŞTİRİLDİ?

Lisans, önlisans ve orta öğretim alanlarında yapılan yerleştirmelerde sadece lisans alanında 7 kontenjan boş kaldı. Tercih yapan 70 bin 713 kişiden bin 20'si ilgili kontenjanlara yerleştirildi.

Atamalarda en fazla kontenjan 623 ile lisans alanına ayrılmıştı. Lisans alanındaki atamaya 42 bin 897 kişi başvurdu. Başvuranlar arasından 616'sının atama işlemi gerçekleştirildi, 8 kontenjan ise boş kaldı.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN