KYK burs sonuçları sorgulama ekranı | KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları sorgulama ekranı | KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca adayın heyecanla beklediği KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Başvurularını yapan adaylar ise sonuçları şimdiden merak etmeye başladı. YURTKUR tarafından yapılan işlemler yine KYK sitesinden sonuçlar öğrencilerin hizmetine açılacak. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden sonuçlara ilişkin detayları bulabilir açıklandığı andan itibaren takip edebilirsiniz. Ayrıca 2017/2018 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorularınızın yanıtı da haberimizde. İşte Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son açıklamalar ve detaylar...

Üniversiteye yerleşen adayların en çok merak ettiği konuların başında gelen KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Başvurularını yapan adaylar şimdi heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Siz de haberimizde verdiğimiz linkten yararlanarak 2017/2018 KYK burs sonuçlarına ve kredi başvuru sonuçlarına açıklandığı andan itibaren ulaşabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "2017-2018 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin burs/kredi başvuruları 16 – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da burs/kredi başvurusunda bulunabiliyor" denildi. İşte son dakika KYK burs sonuçları sogulama ve KYK burs ve kredi sonuçları hakkında en son gelişmeler...

BURS MİKTARI NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüksek öğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen 2017-2018 eğitim öğretim dönemi burs ve kredi miktarlarına zam yapıldı. Beslenme yardımı da artırılırken, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Burs ve kredi ödemeleri lisans öğrencileri için aylık 425 liradan 470 liraya, yüksek lisans öğrencileri için aylık 850 liradan 940 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık bin 275 liradan bin 410 liraya yükseltildi. Böylelikle 2002 yılında 45 lira olan Burs ve Öğrenim Kredisi, yüzde 944 artışla 470 liraya yükselmiş oldu.

BAŞVURULAR BAŞLADI

KYK için müjdeli haber geçtiğimiz akşamüstü öğrencilere ulaştı, KYK burs başvuruları KYK’nın e-Devlet sistemi üzerinden başladı. Gerekli müracaat işlemlerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler heyecanla belgelerini toplamaya ve başvuru aşamalarını gerçekleştirmeye başladı… KYK burs başvuruları yapılırken e-Devlet sisteminden faydalanılacak. Aşağıdaki link üzerinden e-Devlet’e giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten KYK 2017/2018 Kredi ve Burs başvurularınızı yapabilir kurum tarafından yapılan son dakika açıklamalarını bulabilirsiniz. Ayrıca başvurularınızı E-devlet üzerinden de yapabilirsiniz. 

17-10/17/57ecc31d8685761fbc7d2295.jpg

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca aday burs ve kredi başvurularını yapmak için heyecanla bekliyordu. Öğrencileri sevindiren haber KYK'dan geldi ve burs başvuruları resmen başladı. Başvurularını yapan adaylar ise internette sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 24 Ekim’de biten başvurular sonra sonuçlar en erken 10 Kasım 2017 tarihinde sonra açıklanması bekleniliyor. Bu tarihte itibaren sonuçları haberimizde verdiğimiz linkten sorgulatabilirsiniz.

2017/2018 KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI AÇIKLAMA SAYFASI...

Yukarda yer alan Kredi Yurtlar Kurumu linkinden KYK burs ve kredi sonuçları açıklandığı andan itibaren sorgulayabilir TC kimlik no ve şifrelerinizle sonuçları bulabilirsiniz. 

SON GÜN 24 EKİM

16 Ekim – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru bir şekilde tamamlamaları gerekiyor. KYK’nın burs/kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 24 Ekim Salı günü saat 23.59’a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler arasında bilgilerini güncelleyebilecek. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler de öğrenim kredisi alabilecek.

17-10/17/131020171140423036836_3.jpg

 

BİLGİLERİNİZİ KONTROL EDİN

Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

ÖNCELİKLİ BELGELER TESLİM EDİLMELİ

Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettiği takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, yurt içi/dışı değişim programı öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru sonuçları KYK’nın resmi web sitesi sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Sonuçlar, öğrencilere SMS yoluyla da duyurulacak. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden kolayca yapabiliyor. Öğrencilerin 18 Ekim Çarşamba günü 23.59'a kadar e-Devlet şifresiyle turkiye.gov.tr/ adresinden kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. İsteyen öğrenciler, kazandıkları yurda şahsen giderek de kaydolabilecek.

17-10/17/2017_kyk_basvurusu_kesin_tarihi_acikladi_kyk_yurt_ve_burs_basvurusu_nasil_yapilir_1502518361_8281.jpg

AÇIKÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM BURS ALABİLİR Mİ?

Devlet bursu olan ve karşılıksız geri ödemesiz olarak verilen burs açıköğretim yada uzaktan eğitim alan öğrencilere verilir mi? açıköğretim ve uzaktan eğitim gören öğrenciler kyk öğrenim kredisi alabilir mi? Açık Öğretim ve uzaktan eğitim öğrencilerine, burs/kredi verilmemektedir. Ancak, öncelikli öğrenciler Kurumumuz hizmetlerinden yararlanmaktadır. Durumlarında herhangi bir öncelik söz konusu değil ise (öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) Kurumumuz tarafından burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.

Milyonlarca adayın heyecanla beklediği KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Başvurularını yapan adaylar ise sonuçları şimdiden merak etmeye başladı. YURTKUR tarafından yapılan işlemler yine KYK sitesinden sonuçlar öğrencilerin hizmetine açılacak. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden sonuçlara ilişkin detayları bulabilir açıklanadığı andan itibaren takip edebilirsiniz. Ayrıca 2017/2018 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorularınızın yanıtı da haberimizde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN