KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı açıldı | 2017 KYK yedek yurt sonuçları tıkla öğren

KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı açıldı | 2017 KYK yedek yurt sonuçları tıkla öğren

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK yurt sonuçları 2017 sorgulama ekranı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıldı. Öğrenciler KYK yedek yurt sonuçları sorgulama ekranından TC kimlik no, Sıra no ve güvenlik kodlarıyla sonuçları öğrenebilecekler. Siz de haberimizde yer alan linke tıklayarak sonuçları öğrenebilir KYK kesin kayıtlarında yapmanız gereken işlemeleri bulabilirsiniz. Yurt sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yayınlandı. İşte konu hakkında son dakika duyuruları ve kurumdan yapılan açıklamalar...

Son dakika KYK yurt sonuçları sorgulama haberimizden sonuç ekranına ulaşabilir bulunduğunuz şehirde hangi KYK yurduna yerleştiniz öğrenebilirsiniz. Yükseköğretim kurumlarını kazanan adayların barınmak için ilk tercihi Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtları oluyor. Üniversite öğrencilerinin beklediği KYK yurt sonuçları açıklanıyor. Boş kalan kontejyanlar için 2017 KYK yedek yurt başvuru sonuçlarına artık ulaşabilirsiniz. Adaylar sonuc.kyk.gov.tr adresinden merak ettiği sonuçlara ulaşabilirler. 2017-2018 Dönemi Lisans Üstü / Özel Yetenek / Ek Kontenjan / Yatay Geçiş yedek yurt sonuçları da Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi sitesinde. Hangi belgeler isteniyor, yurtlardaki imkanlar neler gibi soruların yanıtlarına da haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla 2017 KYK yedek yurt yerleştirme sonuçları ve son dakika duyuruları hakkında ayrıntılar...

YERLEŞTİRMELER PAZARTESİ VE PERŞEMBE GÜNÜ

11 Eylül Pazartesi günü başlayan yedeklerin yerleştirilme süreci, KYK yurtlarında yer olması halinde her perşembe ve pazartesi olmak üzere devam edecek. Dolayısıyla yedeklerin yerleştirilmesi 14 Eylül Perşembe günü ikinci kez, 18 Eylül Pazartesi günü ise üçüncü kez gerçekleştirilecek. Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da devam edecek.

2017 KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI

KYK tarafından yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gerçekleştirilmedi. KYK yurt başvuru sonuçları için kesin bir tarih verilmemekle birlikte sonuçların sona eren başvuru tarihinin ardından bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre; başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

KYK 2017 YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten başvuru sonuçlarına açıklandığı andan itibaren ulaşabilir konu hakkında Kredi Yurtlar Kurumundan yapılan son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz. Binlerce öğrencinin beklediği sonuçlar bu linkten açıklanacatır.

17-10/06/140820161805558184940.jpg

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından uygulanan kredi ve burs imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuruların başlayacağı günü iple çekiyor. Üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen 2017 kredi ve burs başvuruları henüz başlamadı. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin kayıtlarını tamamlamasını bekleyen KYK, kredi ve burs başvurularını kayıtların tamamlanmasının ardından başlatacak. DGS tercih sonuçları 2 Ekim'de açıklandı. Sonuçlar açıklandıktan sonra öğrenciler yerleştirildikleri üniversitelere kayıtlarını gerçekleştirecek ve tüm kayıtlar bittikten sonra kredi ve burs başvuruları başlayacak. Buna göre KYK kredi ve burs başvurularının Ekim ayının ikinci haftası içerisinde başlaması bekleniyor. KYK tarafından başvurular hakkında resmi bir açıklama geldiği zaman haberimizin içerisine eklenecektir.

YERLEŞEN ÖĞRENCİLER BUNLARA DİKKAT

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin temel olarak yapması gereken iki şey bulunuyor: süresi içinde ilk kayıt ücretini ödemek ve e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylamak. Ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden ya da KYK’nın internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, ödeme ekranından T.C. kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında otomatik olarak çıkıyor. İlk kayıt ücretini ödemek için veilen süre yerleştirme tarihine göre belirleniyor. Dolayısıyla yurt hakkı kazanan öğrenci, kendisi için verilen süreyi sonuç görüntüleme ekranından görebilecek. İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenci yine belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirdikten sonra KYK yurtlarında barınmaya başlayabilecek. Yedek sırası bekleyen öğrenciler sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.

17-10/06/1656756_940x531.jpg

KESİN KAYITTA İSTENENE BELGELER

Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin) Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge) % 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler, ( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor) Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge) Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)

YERLEŞTİRMELER HER HAFTA YAPILACAK

Üniversite öğrencilerine yönelik yapılan başvuru sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Adaylar ilk yerleştirme sonuçlarının arından şimdi merakla KYK yedek yurt başvuruları öğrenmek istiyor. KYK resmi internet sitesinden yapılacak olan sonuçları adaylar TC. Kimlik numaraları, Kimlik Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No'larını eksiksiz girerek sorgulamalarını yapacaklar. YURTKUR'a ait yurtlara yerleşen öğrenciler e-devlet'ten kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kaydolabilecek.

KYK'LI GENÇLER HUZURDA BULUŞUYOR

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, KYK yurtlarında da Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde çeşitli programlarla kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında imzalanan protokol gereği yurtlarda görev yapan manevi rehberler, Medine’den medeniyete uzanan İslam düşüncesini gençlere ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ temalı konferanslarla anlatıyor. KYK’lı gençler, manevi rehberler eşliğinde bulundukları il ve ilçelerdeki cami ve müftülükleri ziyaret ediyor. Programlar çerçevesinde sabah namazında huzurda buluşan gençler, namazın ardından hep birlikte kahvaltı yapıyor. Camilerin temizlik ve bakım işlerinde de gönüllü olarak çalışan gençler, camilere yepyeni bir görünüm kazandırıyor.

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK yurt sonuçları 2017 sorgulama ekranı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıldı. Öğrenciler KYK yedek yurt sonuçları sorgulama ekranından TC kimlik no, Sıra no ve güvenlik kodlarıyla sonuçları öğrenebilecekler. Siz de haberimizde yer alan linke tıklayarak sonuçları öğrenebilir KYK kesin kayıtlarında yapmanız gereken işlemeleri bulabilirsiniz. Yurt sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yayınlandı. İşte konu hakkında son dakika duyuruları ve kurumdan yapılan açıklamalar...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN