LGS yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuru ekranı meb.gov.tr! Lise tercih tarihleri

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuru ekranı meb.gov.tr! Lise tercih tarihleri

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil başvuruları nasıl ve ne zaman yapılacak? Lise 1. nakil tercih başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleştirmeye esas 2. tercih başvuruları alınmaya başladı. Peki LGS yerleştirmeye esas 2. nakil başvuruları hangi tarihler arasında ve nasıl yapılacak? MEB'in yayınlamış olduğu kılavuzdaki tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil başvuruları başladı. 2018 LGS lise 1. nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla beraber,  13 Ağustos'ta 2. nakil tercih başvuruları alınmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan yerleştirme kılavuzuna göre, Lise adaylarının 2. nakil tercihleri 17 Ağustos tarihine kadar sürecek. MEB'in e-okul sistemi ve meb.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek olan 2. nakil tercih başvuruları hakkındaki tüm detayları ve işlemleri haberimizden bulabilirsiniz.

2018 LGS YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURULARI HAKKINDA BİLGİLER

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan "Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu"na göre, yerel yerleştirmeye esas nakilde, öğrencilerin "mezun oldukları okulda geçirdikleri dönem sayısı"na bakılmayacak. Yerel yerleştirmeye esas nakil sırasıyla, ortaöğretim kayıt alanı, ortaokul başarı puanı (OBP), devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Buna göre, 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen veya yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, merkezi sınavla öğrenci alan okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunlu olacak.

FARKLI OKUL TÜRÜ SEÇME ZORUNLULUĞU OLMAYACAK

İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, nakil döneminde, kayıt alanından okul seçme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, ilk tercihi kayıt alanından olmak kaydıyla en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacak. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 5'er okul tercihi yapılabilecek.

YEREL YERLEŞTİRME

Yerleştikleri okulları değiştirmek isteyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak.

Yerleştikleri okulu değiştirmek için nakil tercihinde bulunan öğrenciler yeni tercihlerine yerleşemezse ilk yerleştikleri okuldaki kayıt hakları saklı tutulacak. Yerel yerleştirmeye esas nakilde, mezun olan okulda bulunulan dönem sayısına ilişkin kriter kaldırıldı. Yerel yerleştirmeye esas nakil, sırasıyla ortaöğretim kayıt alanı, ortaokul başarı puanı (OBP), devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas nakiller, 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül dönemlerinde yapılacak. Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından yapılacak. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları, her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül'de www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

LGS YERLEŞTİRME 1. NAKİL TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

LGS ÖNÜMÜZDEKİ SENE DE UYGULANACAK

EĞİTİM alanında yapacakları yenilik ve düzenlemelerin ayrıntılarını Ekim ayında kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl TEOG yerine gelen Liseye Giriş Sınavı’nın (LGS) gelecek yıl da uygulanacağını açıkladı.

İstanbul’da basın mensupları ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önümüzdeki 3 yılı kapsayan bir yol haritasına sahip olduklarını ve bu planın ayrıntılarını Ekim ayı içinde açıklayacaklarını ifade etti. Eski alışkanlıklara yeni çözümler üretmek istediklerini belirten Selçuk, şu andan ziyade gelecek için yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Bakan Selçuk, öncelikle okullar arasındaki uçurumun kapanması ve fırsat eşitliğini sağlamak için çalışacaklarını dile getirdi.

“LGS BU YIL DA GEÇERLİ OLACAK”

Bu yıl TEOG yerine uygulanan LGS’nin önümüzdeki sene de aynı şekilde uygulanacağını belirten Selçuk, “Sınav öncesi yapacağımız hazırlıklarla belirsizlikleri azaltmaya çalışacağız. Sekizinci sınıfa geçen öğrencilerimizde bu yıl uygulanan sistem geçerli olacak. Bizim amacımız bir değişiklik olacaksa bu kuralı yeni başlayana koymak, ortada olana yeni kural getirmek değil” dedi.

LGS yerleştirmeye esas nakil kılavuzunun ilçe ve okul müdürleri ile birlikte hazırlandığını da dile getiren Selçuk, ikinci ve üçüncü yerleştirmeler sonucunda büyük bir rahatlama olacağını belirtti.

“ANA KONUMUZ MÜFREDAT DEĞİL ÖĞRETMENLER”

Müfredat değişikliği hakkında da konuşan Selçuk, “Bir karar alınırken bu tüm ülkeyi kapsıyor. Oysa müfredat değişikliği hangi bölgede neye ihtiyaç varsa ona göre olmalı. Bu durum küçük düzenlemelerle düzeltebiliriz. Müfredatın tamamını değiştirmek gibi bir durum ise söz konusu değil. Çünkü bizim konumuz müfredat değil, öğretmenler. Öğretmenlere daha çok yatırım yapmalı, onları ihmal etmemeliyiz. Usta bir öğretmene siz hangi müfredatı verirseniz verin o çocukların anlayacağı şekilde dersini anlatır” diye konuştu

“ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN YAPILAN OKUL TARTIŞMALARINA YOKUM”

“Çocuklar üzerinden yapılan okul tartışmalarına asla yokum” diyen Selçuk, “İnsanların beklentilerinin farkındayım. Bu biraz endişe yaratsa da aslında bir ihtiyaç. Ben şahsım için değil çocuklarımızın ihtiyaçları için buradayım. O nedenle bu beklentinin altını doldurmak ve sürdürmek için çalışmalıyız” dedi.

YÖK, ÖSYM ve MEB’in sıcak ilişkiler içinde olacağını da sözlerine ekleyen Selçuk, “Üniversite sınavı lisede görülen değil üniversitenin talep ettiği konulardan yapılmalı. Çünkü öğrenci için bu sınav bir lise bitirme değil üniversiteye geçme sınavı” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN