Mattis'e YPG uyarısı

Mattis'e YPG uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ve Erbil’in ardından Ankara’ya gelen ABD Savunma Bakanı James Mattis’i Beştepe’de kabul etti.

Kabulde, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beştepe’de gerçekleşen görüşmede, IŞİD ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılığın yanı sıra Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referanduma gitmesininin yanlış bir adım olacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, konuk bakana, ABD’nin PYD/YPG’ye verdiği destekten Türkiye’nin duyduğu rahatsızlıkları da dile getirdiği kaydedildi. IŞİD’den temizlenen yerleşim birimlerinde yönetimin yerel halka bırakılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, Suriye’de çatışmasızlık bölgeleri oluşturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesinin önemine de değindi. Görüşmede Mattis’e, ABD’nin yol yakınken Suriye’nin kuzeyinde içine düştüğü yanlıştan geri dönmesi gerektiği mesajı verildi.

Yine Mattis’e ABD’nin Türkiye’nin sınırında bulunan İdlib kentine SDG militanlarını kullanarak ani bir müdahalede bulunmasının doğru olmayacağı mesajı iletildi. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin geçen haftaki Türkiye ziyareti, İsrail’in Kudüs’e yönelik ihlalleri, Türkiye’nin S-400 hava savunma füze sistemleri konusunda Rusya’yla anlaşması, Körfez’deki Katar krizi de masaya yatırılan başlıklar oldu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN