Mayıs ayı için kötü haber geldi! Meteoroloji uyardı: Trakya ve Karadeniz'e dikkat!

Mayıs ayı için kötü haber geldi! Meteoroloji uyardı: Trakya ve Karadeniz'e dikkat!

Ülke genelinde nisan ayı boyunca yükselen sıcaklıklar etkisini gösterdi. Ama meteoroloji kaynaklarından mayıs ayı için kötü haber geldi! Tatilini bu ay kullanacaklar yandı! Bütün Türkiye etkilenecek! Trakya ve Karadeniz'e dikkat...

Meteoroloji uzmanlarından son dakika hava durumu tahmini! Mayıs ayı genelinde Türkiye'de ortalama sıcaklıkların normalin biraz altında olacağı, bazı bölgelerde ise önemli ölçüde soğuk hava dalgalarının yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Mayıs 2024, Türkiye genelinde meteorolojik açıdan bazı farklılıklar gösterecek. Yaptığı doğru tahminlerle tanınan Meteoroloji Bey adlı sosyal medya hesabından alınan bilgilere göre, Mayıs ayı Türkiye'de genel olarak normalden daha soğuk geçecek. Sıcak günlerin azalacağı, soğuk günlerin ise artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava geri geliyor

Kuzey Avrupa ve Rusya üzerinde zaman zaman oluşacak yüksek basınç sistemlerinin etkisiyle ülkemize soğuk hava akımları inecek. Bu durumun Trakya, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu batı-kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da normalden fazla yağışa neden olması bekleniyor. Bu bölgelerde gök gürültülü fırtınalar da artacak.

İç Anadolu güneyi ise ortalama yağış alacak. İç Ege ve Akdeniz'de ise ortalamalarda yağış düşmesi bekleniyor. Kıyı Ege'de ise yer yer biraz altında hafif kuraklık yaşanabilir.

METEOROLOJİK TAHMİNLERE GÖRE, MAYIS AYI BOYUNCA:

  • Trakya ve Karadeniz'de hava sıcaklıkları normalin 5-10 derece altında olacak.
  • Bu bölgelerde sık sık yağmur ve gök gürültülü fırtınalar görülecek.
  • İç Anadolu'da hava sıcaklıkları normal mevsim değerlerinde olacak.
  • Ege ve Akdeniz'de ise hava sıcaklıkları normal mevsim değerlerinde veya biraz üzerinde olacak.

Mayıs ayında seyahat etmeyi planlıyorsanız, bu tahminleri göz önünde bulundurmanız ve hava durumuna göre hazırlıklı olmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN