Meteoroloji'den 19 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji'den 19 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı

Yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli kar yağışı ve çığ bekleniyor. Meteoroloji, 19 kenti sarı ve turuncu kodla uyardı. İşte; İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Türkiye genelinde hava durumuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Buna göre; kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz Bölgesi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON OLAYI

Yağışların Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Yetkililer buzlanma ve zirai don olayına karşı yaşanabilecek olumsuz şartlar için (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ist.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ank.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

izmir.jpg

11 İL İÇİN TURUNCU, 8 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin paylaştığı haritada 11 ile turuncu, 8 ile ise sarı kod ile uyarı yapıldı.

Turuncu uyarı yapılan iller: Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Van, Hakkari.

Sarı uyarı yapılan iller: Bolu, Karabük, Samsun, Ordu, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

16 OCAK 2022 PAZAR GÜNÜ

16.jpg

17 OCAK 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

17.jpg

18 OCAK 2022 SALI GÜNÜ

18.jpg

19 OCAK 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

19.jpg

20 OCAK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

20.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN