Danıştay'ın 'Andımız' kararı siyasileri böldü

Danıştay'ın 'Andımız' kararı siyasileri böldü

Danıştay'ın 'Andımız' kararının ardından siyasi partilerden ardı ardına açıklamalar geldi. AK Parti cephesi kararı eleştirirken, MHP destekledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den ise çok sert sözler geldi.

Danıştay 8. Dairesi'nin, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine AK Parti'den tepki geldi. Son yıllardaki 'koalisyon' ile birlikte yakınlaşan MHP'den ise tam aksi bir açıklama yapıldı. Tartışmaya son olarak İYİ Parti de katıldı. Genel Başkan Meral Akşener resmi twitter hesabından, "Başta Sayın Bakan olmak üzere #Andımız ile ilgili Danıştay kararına çemkirenler, Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oluyorlar?" açıklaması yaptı.

Karara eski Adalet Bakanı ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tepki gösterdi.

Bozdağ, "Danıştay Anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" derken Gül, "Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz" ifadesini kullandı.

MHP'DEN DESTEK

MHP'nin resmi Twitter hesabı @MHP_bilgi Danıştay'ın kararını destekler nitelikte bir tweet paylaştı. Tweet'te "Ne mutlu Türküm diyene" ifadesi yer aldı.

18-10/19/mhp-1539949377.jpg

İYİ PARTİ'DEN SERT AÇIKLAMA

Genel Başkan Meral Akşener'in resmi twitter hesabından, "Başta Sayın Bakan olmak üzere #Andımız ile ilgili Danıştay kararına çemkirenler, Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oluyorlar?" açıklaması yapıldı.

18-10/19/iyi.jpg

CHP VE HDP'DEN AÇIKLAMA YOK

Kararın ardından henüz bir açıklama yapmayan iki parti kaldı. CHP ve HDP'nin tutumunun ne olacağı merak ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN