Öğretmenler Günü 2019 ne zaman? 24 Kasım hangi güne denk geliyor?

Öğretmenler Günü 2019 ne zaman? 24 Kasım hangi güne denk geliyor?

Öğretmenler Günü 2019 ne zaman gerek öğrenciler gerekse veliler tarafından merak ediliyor. Peki 24 Kasım Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor? Haberimizde Öğretmenler Günü ile ilgili merak edilenleri bulabilirsiniz.

Haberimizde 'Öğretmenler Günü 2019 ne zaman?' sorusunun yanıtını bulabilir Öğretmenleri Günü kutlamalarının tarihçesinini öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar '24 Kasım Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?' diye merak ediyor. Öğretmenler Günü öncesinde öğrenciler ve veliler kutlama hazırlıkları yapmaya başladılar. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ 2019'DE HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? 

Öğretmenler Günü için veliler ve öğrenciler hummmalı bir çalışma içinde. Öğretmenler Günü için hazırlık yapan veliler ve öğrenciler  Öğretmenler Günü ne zaman, tarihi ne, hangi gün gibi sorulara yanıt arıyor. Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Öğretmenler Günü 2019 bu sene pazar gününe denk geliyor. 

18-11/20/retmenler-gunu.jpg

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Okulun Vereceği İlim Ve Fen Sayesindedir Ki, Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir Ve Edebiyatı Bütün Güzellikleri İle Gelişir.

Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.

Dünyanın en değerli varlıkları olan sız öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle, candan kutluyoruz.

Tüm Öğretmenlerin ‘Öğretmenler Günü’ kutlu ve mutlu olsun.

Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. Ögretmenler Gününüz kutlu olsun!

Ülkemizin fedakar öğretmenleri, sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Ögretmenler Gününüz kutlu olsun!

O sımsıcak sevgin her şeye değer öğretmenim hele o şefkatli bakışların içimi ısıtır öğretmenim sensin benim en iyi öğretmenim. Ögretmenler Gününüz kutlu olsun!
Üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerimin öğretmenler gününü en içten dileklerle kutluyorum.

Dünyanın en tatlı ögretmeninin Ögretmenler Gününüz kutlu olsun!

18-11/20/24-kasim-ogretmenler-gunu.jpg

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖZLÜ SÖZLER

(-) Öğretmenim bilir misin seni nasıl sevdiğimi? Sorsan bana nerde yerin gösteririm ben kalbimi. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

(-) Bir gün dersem ki ben öğretmenim sen güneş kadar uzakta bile olsan her bakışımda gülümseyişini görürüm ışıksız açmazmış çiçek, gelmezmiş bahar inan seninle her mevsim bahar öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

(-) Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

(-) Siz öğretmenler “sevgi elçileri” siniz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında demokratlığın simgesisiniz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

(-) Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her turlu fedakârlığı gösteren sizlere çok borçluyuz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

(-) Öğretmenim bilir misin seni nasıl sevdiğimi? Sorsan bana nerde yerin gösteririm ben kalbimi. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

(-) Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. (Hz. Ali)

(-) Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. (Diyojen)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN