Ömer Halisdemir kimdir? Bu gün doğum günü olan Ömer Halisdemir 44 yaşında olacaktı

Ömer Halisdemir kimdir? Bu gün doğum günü olan Ömer Halisdemir 44 yaşında olacaktı

Ömer Halisdemir'in bu gün doğum günü. Sosyal medyada 15 Temmuz şehidinin doğum günü kutlanıyor. Ömer Halisdemir yaşasaydı 44 yaşına girecekti. Peki 15 Temmuz (FETÖ) hain darbe girişiminin engellenmesine büyük katkısı olan ve demokrasinin simgesi haline gelen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir kimdir? Halisdemir Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştirmişti. Demokrası şehidi Ömer Halisdemir anılıyor. İşte bugün doğum günü olan Ömer Halisdemir hakkında merak edilenler ve bilinmeyenler...

Demokrasi şehidi Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in bu gün doğum günü. 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ'nün askeri darbe girişiminde darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak öldüren ve darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir tüm yurtta sevgi ve minnetle anılıyor. Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in bugün yaşasaydı 44. yaş gününü kutlayacaktı.  Sosyal medyada doğum günü kutlanan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir kimdir? Bugün doğum günü olan Ömer Halisdemir’i yakından tanıyalım…

Ömer Halisdemir'in  bu gün doğum günü. Demokrasi kahramanı tüm yurtta sevgi ile anılıyor. Sosyal medyadan doğum günü kutlanan Ömer Halisdemir 20 Şubat'ta doğmuştu. Ömer Halisdemir'in dünde duruşması vardı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ÖKK'da darbeci general Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili, 18 sanığın yargılandığı davada, bilirkişi raporu mahkeme dosyasına girdi. Raporda yer alan güvenlik kamera görüntüleri, o gece Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yaşananları saniye saniye göz önüne serdi. Bu görüntülerde Ömer Halisdemir'in 16 Temmuz gecesi saat 02.16'da şehit edilmesinden 2 dakika öncesi görüntüleri ve darbeci general Semih Terzi'nin yaralı bir şekilde komuta katına çıkarılıp, tekrar indirilmesi de yer aldı. Dün duruşması devam eden Ömer Halisdemir kimdir? Doğum gününde demokrasi kahramanımız Ömer Halisdemir'i yakından tanıyalım. İşte kahramanın hayatı...

ÖMER HALİSDEMİR'İN ŞEHİT EDİLMESİ 

15 Temmuz kahramanlarının unutulmaz isimlerinden Ömer Halisdemir'in son görüntüleri ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi darbeci Generali vurmadan ve şehadet mertebesine erişmeden önceki görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Kahraman Astsubay Ömer Halis Demir bir kez daha minnetle hatırlandı. 

15 Temmuz kahramanlarının en önemli isimlerinden Ömer Halisdemir'in darbeci General'i vurmadan ve kendisi de şehadet mertebesine erişemden önceki son görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Ömer Halisdemir'in son görüntüleri ortaya çıktı. Milli iradeye yapılan hain darbe girişimini sonlandırmada büyük görev üstlenenÖmer Halisdemir 15 Temmuz gecesi şehadete ermeden önceki son görüntüleri konuşulyor. 

18-02/20/merhalis-demir-hayati.jpg

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ÖKK’da darbeci general Semih Terzi’yi vuran kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili, 18 sanığın yargılandığı davada, bilirkişi raporu mahkeme dosyasına girdi.

Raporda yer alan güvenlik kamerası görüntüleri, o gece Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yaşananları saniye saniye göz önüne serdi. Bu görüntülerde Ömer Halisdemir’in saat 02.16’da şehit edilmesinden 2 dakika önceki görüntüleri ve darbeci general Semih Terzi’nin yaralı bir şekilde komuta katına çıkarılıp tekrar indirilmesi yer aldı.

Bilirkişi raporunda yer alan görüntülerde, darbeci general Semih Terzi’nin ÖKK’ya geldiği saatlerde, Ömer Halisdemir komuta katında görülüyor.

Halisdemir, dönemin ÖKK komutanı Zekai Aksakallı ile yaptığı tahmin edilen ve ’darbeci Semih Terzi’yi vur’ emrini aldığı telefon görüşmesinin ardından merdivenlerden yavaş yavaş inerek dışarı çıkıyor.

Kısa bir süre sonra Halisdemir, darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit ediliyor. Görüntülerde, çatışma anından kısa süre sonra Semih Terzi yaralı bir şekilde mavi renkli bir çarşafla komuta katına çıkartılarak davanın sanıklarından eski Albay Ümit Bak’ın odasına sokuluyor.

Bir süre geçtikten sonra Semih Terzi, hastaneye götürülmek üzere odadan çıkartılıyor. Terzi, dışarıda bekleyen helikoptere bindirilerek hastaneye götürülüyor.

18-02/20/mer-halisdemir-davada-neler-oldu.jpg

ÖMER HALİSDEMİR'İN ŞEHİT EDİLMESİ  İLE İLGİLİ DAVADA NELER OLDU?

Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada ara karar açıklandı. FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada ara karar açıklandı. Sanıkların tutukluluklarının devam etmesine karar verildi.19 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin 18 sanığın yargılandığı dava, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilerek 19 Mart'a ertelendi.

Davanın 19 şubattaki celsesinde sanıklar savunmaları alındı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar ve avukatlarının yanı sıra şehit Halisdemir'in kardeşleri Soner ve Savaş Halisdemir, olayda yaralanan Başçavuş İsmail Oğuz ile karargahta öldürülen Astsubay Nedim Şahin'in eşi ve kızı, TBMM, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığının da arasında bulunduğu müştekilerin avukatları katıldı.

Mahkeme sanıklar hakkındaki ara kararını açıkladı.

Sanıkların tutukluluklarının devam etmesine karar verildi.

Dava 19 Mart 2018 saat 09.30'a ertelendi. Sonraki celse Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülecek.

18-02/20/mer-halisdemir-kimdir.jpg

BU GÜN DOĞUM GÜNÜ OLAN ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974’TE Bor, Niğde’de doğmuş, 16 Temmuz 2016 Gölbaşı, Ankara’da hayatını kaybetmiş Türk askeridir. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayıydı. Kendisine vur emri, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından verildi.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu’da okul sonralarında çobanlık yaptı.Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in aktardığı bilgiye göre, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan’da görev yapmıştı.

18-02/20/mer-halisdemir-kim.jpg

ÖMER HALİSDEMİR'İN ŞEHİT EDİLMESİ

16 Temmuz 2016’da darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’dan aldığı emir üzerine göğsünden vurarak öldürdü. Bunun üzerine Semih Terzi’nin korumalarından Binbaşı Fatih Şahin ve Üsteğmen Mihrali Atmaca da otuz kurşunla Halisdemir’in hayatına son verdi. Daha sonra ise darbe yanlısı astsubaylar Nedim Şahin ve Gökmen Ata ölü ele geçirilmiş; otuz altısı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklanmıştır.

ÖMER HALİSDEMİR'İN ANISI

Halisdemir’in vurulduğu nokta özel bir kaplama ile koruma altına alınarak çiçeklerle süslendi. Dursun Ali Erzincanlı, Halisdemir’in öldürülmesi sonrasında kendisine atfen “30 Kuş” adlı bir şiir yazdı ve bu şiire bir klip çekildi. Ömer Halisdemir’i anlatan “30 Kuş” adlı şiirle aynı isme sahip bir kısa bir film de yapıldı. Ağustos 2016’da Toroslar, Mersin’deki Şehitler Parkı’na kaide ve gövde uzunluğunun toplamı 4.60 metre olan bir heykeli dikildi. Daha sonra Türkiye’deki birçok meydan, cadde, okul ve öğrenci yurdu gibi yerlere kendisinin adı verildi. Ayrıca Niğde’de kendisi için bir hatıra ormanı da oluşturulmuş ve şehirdeki üniversiteye de adı verilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN