Paralel avukatların kulağına darbe fısıltısı

Paralel avukatların kulağına darbe fısıltısı

FETÖ’den tutuklu bir akademisyenin ByLock yazışmaları mahkemeye gönderildi. Mesajlardan birinde FETÖ elebaşının, önündeki avukatlara eğilerek “gidecekler” demesi yer alıyor.

FETÖ’nün Akdeniz Üniversitesi’nde yapılanmasına açılan davada tutuklu yargılanan eski akademisyen Şevket Yirik’in ByLock yazışmaları ortaya çıktı. 188 sayfalık yazışmaların bulunduğu tutanak mahkemeye gönderildi. Yirik ile iki kişiye 20 Ocak 2016’da aynı anda gönderilen mesaj ise dikkat çekti. Silahsız bir savaşın içinde olunduğu, silah kullanmanın caiz olması durumunda onu da kullanacaklarının belirtildiği mesajda, karşı tarafı ters yüz edecek şekilde tabyaları tahkim etmeleri gerektiği yer aldı. 

Hukuki müdahalenin bir anlam ifade etmiyor gibi görünse de uluslararası hukuka taşınmasının önemli olduğu belirtilen mesajda “Tutuklu olanlar çok güzel hizmetler yapmışlar. Yarınlar sürpriz yapar, yarın iyi hesaplanmalı” ifadeleri bulunuyor. İçeriklerde Yavuz isimli kullanıcının 6 Şubat 2016’da attığı mesaj da şöyle: “Van, Hakkari, Muş, Bitlis’teki davaları takip eden avukatlar olarak Amerika’da büyüğümüzün huzuruna çıktık. Dizinin dibine oturduk. İlk sözü ‘tutuklu var mı?’ Biz ‘Yok’ dedik. Hocam dedim ‘Arkadaşları cezaevindeyken psikologla görüşmeleri olmuş, psikolog demiş ki ‘Ömrümde bu kadar rahat bir grup görmedim’ Bu da bir sorun demiş, bu kadar rahat olmamamız lazım. Abiler cezaevinde bir ölçü getirdiler. Sorguda abiler dimdik savunma yaparken hakimlerin başları öne eğikti’ dedim. Hocamız hafif bize doğru eğildi ve gözlerimizin içine bakarak, hiç şüpheniz olmasın ‘gidecekler’ dedi heceleyerek.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN