Polis kurşunuyla hayatını kaybetmişti! Zuhal'in katilinin cezası belli oldu

Polis kurşunuyla hayatını kaybetmişti! Zuhal'in katilinin cezası belli oldu

Beyoğlu’nda gasp şüphelilerini durdurmak için açtığı ateş sonucunda evine giden 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız’ın hayatını kaybetmesine neden olan polis memuru A.D., 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 5 yıl hapse çarptırıldı.

İstanbul Beyoğlu'nda gasp şüphelilerine açılan ateş sırasında 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan polis memuru "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memuru A.D. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada Yıldız ailesinin avukatı Adnan Harman, olay yerinde cami ve anaokulu bulunduğu için sanığın tedbir alması gerektiğini söyledi.

Sanığın "olası kastla öldürme" suçundan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması gerektiğini ifade eden Harman, bilinçli taksir uygulanacaksa cezanın en üst sınırdan verilmesini istediklerini kaydetti.

"VİCDANİ OLARAK ZOR DURUMDAYIM"

Söz verilen sanık A.D. ise olay nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Vicdani olarak da zor durumdayım. Kullanılan silah beylik tabancasıydı, tek amacım daha başka insanların zarar görmemesi için çeşitli suçlardan aranan kişilerin yakalanmasıydı. Bir başka kişinin zarar görmesini istemezdim. Öngörülmemiş bir olaydı." diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık polis memuru A.D'yi "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme takdiri indirim uygulayarak bu cezayı 5 yıla indirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN