Prof. Ahmet Faruk Özdemir'in ahlaksız paylaşımı bardağı taşırdı

Prof. Ahmet Faruk Özdemir'in ahlaksız paylaşımı bardağı taşırdı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özdemir’in Twitter’da bir kadın kullanıcıya yazdığı ahlâksız cevap tepkiye yol açtı. Özdemir’in paylaşımını kınayan sosyal medya kullanıcıları Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya, adım atma çağrısında bulundu.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir’in Twitter’da bir kadına verdiği cinsiyetçi cevap sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Prof. Dr. Özdemir önceki gece bir kadın Twitter kullanıcısına verdiği cevapta “Sana bir gerçeği göstereyim. Senin zihniyetindeki kızlar senin zihniyetindeki öğretmenler tarafından üniversiteye gelene kadar ortaokul ve lisede patlatılarak geliyor ve hiç dile getirilmiyor. Bir düşün bakalım?” ifadelerini kullandı. Skandal ifadelerin içerdiği tweet mesajı kısa sürede paylaşılarak yayılmaya başladı. Gece 00.25’te attığı bu tweet sonrasında Özdemir’e Twitter kullanıcıları tarafından tepki yağdı. İşte o tepkilerden bazıları şnlar:

@taylansayan: Prof. Özdemir’in mesajını paylaşan kullanıcı “Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir’in Twitter’da bir kadına verdiği cevaba bakın. Yobaz, her daim yobazdır!

@Neydileyen: Ahmet Faruk Özdemir’in paylaşımını ve lafını yutacak kadar omurgasız olduğunu hesabını kapadığında görmüşsünüzdür. Asıl soru, bu ve türevlerinin hala üniversitelerde ne işi olduğunu ve maalasef 16 yılda bunun gibi kitaptan çok porno okuyanların akademisyen olduğu gerçeği. 

@hayriituncc: Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde bir profesör olan Ahmet Faruk Özdemir’in bir kadına verdiği cevabın ekran görüntüsünü koyuyorum. Başka da diyexceğim bir şey kalmıyor!!! Bu kişi bir üniversite profesörü!! Not: Hesabını kapatmış!

@melisol33: Ahmet Faruk Özdemir gibileri dekan olursa vah bizim gençliğimize ve geleceğimize.

Bütün çağrı ve tepkilere rağmen üniversite yömnetimi tarafından bir adım atılmaması üzerine Twitter kullanıcıları, rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya çağrıda bulunarak olayla ilgili bir adım atmasını istedi. Rektör Çarıkçı’yı mentionlayan kullanıcılar şu ifadeleri kullandı:    

@ymetemert: Ahmet Faruk Özdemir hakkında ki yaptırımınızı dikkatle takip ediyorum umarım bir yaptırıma başvurursunuz @ilkercarikci

@huntresslena: Ahmet Faruk Özdemir @ahfaruk adlı “öğretim görevlinizin” psikopatça ve cinsiyetçi tweeti yüzünden ne gibi bir yaptırım uygulayacaksınız? @UniDemirel

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN