Sadece kışın değil yazın da herkes akın edecek! Uludağ dört mevsim turizme açılıyor: Yeni projeler duyuruldu

Sadece kışın değil yazın da herkes akın edecek! Uludağ dört mevsim turizme açılıyor: Yeni projeler duyuruldu

Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Uludağ, artık sadece kış mevsiminde değil dört mevsimde turizme açılmaya hazırlanıyor. Uzun yıllardır yapısal problemlere çözüm bulamadığı için kış turizminin avantajı Balkan ülkelerine kaptıran Uludağ, bu yeni çalışmalarla yeniden gücü eline alabilecek.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Uludağ’ın turizm potansiyeline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Demirtaş bu bölgeyi dört mevsim hizmet verecek hale getirmeyi planladıklarını anlattı. Kış turizmi için oldukça önemli bir kent olan Uludağ yeni projelerle beraber turizm alanında kaybettiği cazibesini tekrar kazansın diye farklı planlamalara tabi tutulacak.

yeni-proje-12.jpg

ULUDAĞ İÇİN TURİZM ÇALIŞMALARI

Ekonomim'de yer alan habere göre, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Uludağ bölgesine daha verimli hale getirebilmek için yapacakları projelerden bahsederek, “Uludağ önemli bir değerimiz. Uludağ’da alan başkanlığı kuruldu ve çalışmaya başladı. Hem yaz hem kış turizmine uygun projeler geliştirme kararlılığındayız. Uludağ 12 ay hizmet verecek hale gelmeli. Bu kapsamda ilk iş imar çalışması olmalı. Yoksa kargaşadan kurtulamayız. Ayrıca Uludağ'da termal sıcak su araştırması yapıyoruz. Bir diğer projemiz doğal yapıyı bozmadan Uludağ'da spor kulüpleri için kamp yerleri yapımı. Ortak akılla dünyada benzeri olmayan bir turizm merkezi oluşturma azmindeyiz” dedi.

yeni-proje-13.jpg

350 OTOBÜS DOLUSU ZİYARETÇİ GELİYOR

Uludağ Kayak Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, Uludağ bölgesinin en önemli turizm probleminin ziyaretçilerin günübirlik gelip gitmesi olduğuna dikkati çekti. Bu konu hakkında adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Beceren, günlük ziyaretçi sayısının 350 otobüse kadar ulaştığını ifade etti. Söz konusu bu durumun kayak yapmak için gelen ve konaklayan misafirleri olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Beceren, 2023-2024 sezonunda kar yağışının yeterli olmasının oteller açısından verimli ve güzel bir sezon geçmesini sağladığını belirtti.

Haluk Beceren, “Oteller bölgesindeki arazinin Milli Parklar’a ait olması, yani tesislerin mülkiyetinde olmaması nedeniyle kayakçı ile yayayı birbirinden ayırmak amaçlı tedbir alınamıyor, dolayısıyla güvenlik herkes için yetersiz kalıyor. Sorun belli olmasına rağmen şimdilik elden fazla da bir şey gelmiyor. Hâlbuki Uludağ sadece Bursa için değil, ülkemiz için de önemli bir turizm geliri kaynağıdır, pist ve yürüyüş alanlarının mutlaka birbirinden ayrılması gerekiyor” diye konuştu.

yeni-proje-14.jpg

ETKİNLİKLER 12 AYA YAYILMALI

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Buğra Artıç, Uludağ’da bulunan otellerin kongre turizmine kazandırılması gerektiğini ifade ederek Bursa etkinlik takviminin belli dönemlerde değil 12 aya yayılmasının Bursa’nın turizmi açısından önemli bir adım olacağını ifade etti. Balkan ülkelerine kaptırılan pazarların geri kazanılması için tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN