Savaş Ay'ın 10 yıllık miras davası sonuçlandı: Davayı ikinci eşinden olan kızı kazandı

Savaş Ay'ın 10 yıllık miras davası sonuçlandı: Davayı ikinci eşinden olan kızı kazandı

2011 yılında vefat eden Gazeteci Savaş Ay'ın vefatından sonra 10 yıl boyunca devam eden miras davası sonuçlandı. Vasiyetinde tüm mirasını oğluna bırakmıştı ama davayı ikinci eşinden olan kızı kazandı...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Gazeteci Savaş Ay'ın vefatının ardından 10 yıl süren miras davası sonuçlandı. Ay'ın ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay ile ilk eşinden olan oğlu Ulaş Can Ay arasında süregelen miras kavgası, mahkemenin kararıyla son buldu.

MİRASIN PAYLAŞIMI VE MAHKEME KARARI

2011 yılında hayatını kaybeden ünlü gazeteci Savaş Ay'ın banka hesaplarındaki paraların dağılımı konusunda mahkeme nihai kararını verdi. Savaş Ay, vasiyetnamesinde tüm mirasını ilk eşinden olan oğlu Ulaş Can Ay'a bırakmıştı. Ancak, ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay, vasiyetnamenin iptali için mahkemeye başvurdu ve bu davayı kazandı.

Sanem Dolun Ay ve Ulaş Can Ay, mirasın adil bir şekilde paylaştırılması amacıyla 'terekenin tespiti' davasını açmıştı. Mahkeme, Ay'ın mirasının kızı ve oğlu arasında eşit şekilde bölüştürülmesine hükmetti. Böylece, Savaş Ay'ın bankadaki paralarının nasıl paylaşılacağına dair karar verilmiş oldu.

SAVAŞ AY KİMDİR?

Savaş Ay, Türk gazetecilik tarihinde önemli bir yere sahip olan bir isimdir. Uzun yıllar boyunca çeşitli gazete ve televizyonlarda görev alan Ay, 2011 yılında gırtlak kanseri sebebiyle vefat etti. Vasiyetnamesinde tüm mirasını oğluna bıraktığı bilinen Ay'ın, kızı tarafından açılan dava sonucunda mirası eşit olarak paylaştırıldı.

Bu kararla birlikte, Ay ailesinin miras davası tam anlamıyla sonuçlanmış ve her iki taraf için de uzun süren hukuki süreç noktalanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN