Şehit eşi artık köy korucusu

Şehit eşi artık köy korucusu

Vardır, cesur kadınlar. Birde sevdiklerini vermişse şehit başları hep dik duruyorsa yıkılmaz bu ülkenin kadınları. Tuba Gücüyetmez, 23 yaşında eşini hain terör örgütüne şehit verdi. “En yakın arkadaşımı, dostumu, sevdamı şehit verdikten sonra hayat hiç de kolay olmadı” diyen Gücüyetmez, “Ağrı’da eşimin bıraktığı yerden devam edeceğim” dedi.

KARAR KONYA / AYSUN KARABAYIR

11 Mayıs’ta Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi yakınlarındaki Tendürek Dağı’nda PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücü yetmez şehit düştü. “Vatana bir şehit, bir eş ve bir evlat verdik” diyen eşi Gücüyetmez, şehitliğin eşine çok yakıştığını belirtti. Eşi şehit olduktan sonra gönüllü köy korucusu olan Gücüyetmez, “Eşim olsaydı benimle gurur duyardı. Çünkü o vatanını çok severdi” dedi. Giden hiç kimsenin geri gelmeyeceğini bile bile yaşıyoruz. Hain terörün can yakanlardan sadece bir tanesi Gücüyetmez, “Eşim çok istedi. Rabbimde istediği mertebeyi ona verdi. Geride ben kaldım ama o bilir beni, onu hiç bırakmayacağımı, sesi olup yarım bıraktığını tamamlayacağımı bilir” dedi.

BANA SÖZ VERMİŞTİ, GELECEKTİ

Eşinin 11 Mayıs Perşembe günü öğlen saatlerinde şehit olduğunu söyleyen Gücüyetmez, “ Bana söz vermişti gelecekti. Can yangısı bu kimseye anlatamazsın, kimse duymaz zaten.

18-02/20/ehit-esi-artik-koy-korucusu-6.JPG

Sevdan gelir, kırmızı bir tabutun içinde bağırsan duymaz, yaksan dünyayı alamazsın onu oradan. Duymak istemedim şehit olduğunu, bekledim” şeklinde konuştu. Eşinin şehit haberini aldığında dizlerinin tutmadığını belirten Gücüyetmez, “Üst komşuma koştum. Kimsemiz yok Ağrı’da. Şöyle bir söz vardır: “Doktor söyler çocuklara babanız öldü” diye çocuk, doktor “baba ölür mü” cahil cahil konuşma derya bende eş şehit olur mu? Diye düşünüyordum. Açtılar kapıyı sarıldılar ama ben inanmıyorum gelecek dedim. Sonra benim eve geçtik. Koridorda nasıl dolaştığımı bilmiyorum. Gelecek diyorum, gelecek! Kapı çaldı ve benim hayatım o dakika bitti. Bir sürü görevli. Sadece bağırdım Mehmet diye. Benim bağırmamla gelmiyormuş Mehmet, tutmadı dizim yığıldım” dedi.

ŞEHİT OLMAYI ÇOK İSTİYORDU

Eşinin kedisine karşı büyük bir sevgi içinde olduğunu söyleyen Gücüyetmez, “Beni kimse onun gibi sevmedi. Kimse bana onun hissettirdiklerini hissettirmedi. Yoktu paramız ama biz çok mutluyduk. Günlerce makarna yedik, neden diye sorgulamadık. Huzur kokardı ucuza aldığımız eşyalarımız. Görevden her gelişi benim için dünyanın durduğu an olurdu. Yorgun olurdu ama bakardı gözlerimin içine sana bakınca geçiyor derdi. Yüreği o kadar güzel ve vicdanlıydı ki” şeklinde konuştu. Şehit Mehmet Gücüyetmez’in annesini 15 yaşında kaybettiğini söyleyen Eşi Gücüyetmez, “Annemi çok özlüyorum. Şehit olmak istiyorum derdi bazen. Bende deme öyle derdim. Bilirdim ama istediğini sadece annesini özlediği için değil, onun gönlünde yatan buydu. Allah’ta ona nasip etti” şeklinde konuştu.

EŞİM KUŞ OLDU AVCUMA KONDU

Eşinin şehit olduktan sonra yemek yiyemediğini söyleyen Gücüyetmez, “Bir hafta olmuştu onu defnedeli. Yemek yiyemiyor, acıya dayanamıyordum. Sonra bir gün mezarına gittim. Onunla konuşurken, bütün aile rüyasında gördü bana neden gelmiyorsun diye sordum. Normalde insana yaklaşmayan bir kuş gelip avuç içime kondu. Şaşırdım, konuşuyordu benimle, biraz daha dursa dile gelecekti. Kamufulaj gibi tüyleri vardı ve sadece bir tane beyaz bembeyaz tüyü vardı. Sonra gitti. Biliyordum gelen Mehmet’ti. Eve gittim istemsizce yemek yedim. Sonra da her gidişimde mezarının başına bana gelsin istedim” dedi.

YARIM BIRAKTIĞINI TAMAMLAYACAĞIM

Yara derin, kimse duymaz, duysa da anlamaz zaten, kapanınca kapılar, herkesin acısı sancısı içerde kalır. 23 yaşında hayatının baharına kaybettiği eşinin acısı vurdukça yüreğine eşinden aldığı vatan aşkı ile hareket eden Gücüyetmez, “Eşimin yarım bıraktığını tamamlayacağım. Biz eşimle bazen konuşurduk. Eşinizi göreve getirin deseler ne dersin? Diye sorardı bana bende gelirim tabi derdim. O eşini göreve götüremedi ama ben artık gönüllü korucuyum. Nefesim yettiği kadar, acısı ile yandığım her zaman onun yarım bıraktığını ben tamamlayacağım” şeklinde konuştu.

ŞEHİT EŞİNİN HİÇ Mİ DEĞERİ YOK

Cumhurbaşkanı ile yüz yüze görüşmek istediğini söyleyen Gücüyetmez, “Benim bu ülkede şehit eşi olarak hiç mi değerim yok. Her yere yazıyorum ama tek bir cevap yok.15 Temmuz şehidi olmadığımız için mi. Ben gönüllü koruculuk yapıyorum ama sadece ayda bir ya da iki kere" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN